Κοπή πίτας αλλά και απονομές βραβείων από τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσολογγίου [pics]

Την Κυριακή 10-02-2013 ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι. Π. Μεσολογγίου για άλλη μια χρονιά πραγματοποίησε με επιτυχία την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Ραδιομέγαρο, την οποία ευλόγησε ο πατήρ Κωνσταντίνος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πλειοψηφία των μελών του Συλλόγου αλλά και σημαντικοί φορείς της πόλης και του νομού. Ανάμεσα τους ήταν ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Ι. Π. Μεσολογγίου κ. Κασσαβέτης Γιώργος, ο αντιδήμαρχος κ. Κοταντάκης Δημήτρης, ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας κ. Αντωνόπουλος Βασίλης, ο δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Σαμαράς Πυθαγόρας με την αντιδήμαρχο Ξηρομέρου κα Σαμαρά Κων/να, ο Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων κ. Νικολόπουλος Γεώργιος, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας κ. Αποστολόπουλος Ανδρέας, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου κ. Κοντογιάννης και τέλος, εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος. Χαιρετισμό επίσης απέστειλαν στην εκδήλωση ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων και Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας κ. Παγώνης.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου Βασίλης Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία και προσφορά του επιχειρηματικού και εμπορικού κλάδου στη γενικότερη προσπάθεια της Ελλάδας για οικονομική ανάταξη και διέξοδο από το οικονομικό τέλμα. Μιλώντας για την παρουσία και την προσφορά του Συλλόγου στην τοπική κοινωνία, σημείωσε πως κατά το 2012 είχε δυναμική οργανωτική παρουσία στη 2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων του νομού Αιτωλοακαρνανίας, υλοποιεί το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας μέσα από το οποίο 360 άτομα απασχολούνται σε θέσεις εργασίας, ολοκλήρωσε μέσα στο 2012 έξι επιδοτούμενα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης ΛΑΕΚ, διαθέτει πλέον πιστοποιημένη αίθουσα για διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων, μετατρέπει σε ψηφιακή μορφή το ιστορικό αρχείο του και διευρύνεται σε όλο το δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου με νέα γραφεία.

Κατόπιν, δόθηκε βραβείο επιχειρηματικής δραστηριότητας στον επιχειρηματία κ. Σωτηρίου Δημήτρη, ιδιοκτήτη του οινοποιείου «Δημήτρης Σωτηρίου», που δραστηριοποιείται στον κλάδο από το 1992. Η επιχείρηση παραγωγής και εμφιάλωσης οίνου του κ. Σωτηρίου βρίσκεται στο Λεσίνι του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες έκτασης 110 στρεμμάτων, ενώ η συνολική επένδυση φτάνει το 1.000.000 ευρώ. Όλα τα στρέμματα καλλιεργούνται με παραδοσιακές ποικιλίες όπως μαλαγουζιά, μαυρούδη, μαυροδάφνη, και γουστολίδη. Συγκεκριμένα, είναι ο μοναδικός αυτούσιος αμπελώνας με την ποικιλία γουστολίδη στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ίσως μάλιστα με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλει στη διατήρηση του μύθου των Οινιάδων. Συνεργάζεται με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, με 7 αντιπροσώπους και κάνει διανομές σε όλη την Ελλάδα. Στα άμεσα σχέδιά του είναι η συμμετοχή στο διαγωνισμό οίνου που θα γίνει το Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη και φυσικά η εξαγωγή των προϊόντων.
Ο ίδιος έχει επίσης διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας για 4 χρόνια.
Στη συνέχεια, έγινε τιμητική διάκριση στον πρόεδρο της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου κ. Βασίλη Αρτίκο, για την προσφορά του στον πολιτισμό. Ο Βασίλης Αρτίκος σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες. Ζει μόνιμα στο Μεσολόγγι, όπου εργάζεται ως Οικονομολόγος και ταυτόχρονα διδάσκει στο ΤΕΙ Μεσολογγίου. Η επαφή του με τις εικαστικές τέχνες ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια με τη ζωγραφική και με το πέρασμα του χρόνου, τον κέρδισε η φωτογραφία, που αποτελεί και καθημερινή του ενασχόληση. Έχει διοργανώσει ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα (Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων-Γκάζι), Πάτρα, Μεσολόγγι και έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφία στην ARLES της Γαλλίας. Έχει εκδώσει τρία ατομικά φωτογραφικά λευκώματα. Τα τελευταία χρόνια κάνει φωτογραφικά οδοιπορικά όπως ΙΝΔΙΑ, ΜΑΡΟΚΟ, ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ, ΜΕΞΙΚΟ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ κλπ. Η κρατική τηλεόραση ΕΡΤ 3 θεωρώντας τον από τους σημαντικότερους Έλληνες φωτογράφους πρόβαλλε ντοκιμαντέρ αφιέρωμα στο φωτογράφο Βασίλη Αρτίκο. Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου, και του Φεστιβάλ φωτογραφίας Μεσολογγίου.

Η δεύτερη τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας από τον Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, κ. Αποστολόπουλο Ανδρέα για τη συνεισφορά της στην πάταξη της εγκληματικότητας στην πόλη μας και τη διαρκή επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών. Στους άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. απονεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα από το Σύλλογο καθώς και από τον κ. Δημήτρη Σωτηρίου. Τέλος, απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο στον κ. Σιάμο Πέτρο για τη συνολική του προσφορά στο σύλλογο και δόθηκαν 3 δωροεπιταγές αξίας 50€ σε 3 τυχερούς.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ