Ζητείται αντίδραση από τη στιγμή που η διαβούλευση πήγε περίπατο… [HDvideo]

Μετά την άρνηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου να δεσμευτεί για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αιτωλοακαρνανίας, αναζητείται ο τρόπος αντίδρασης των τοπικών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας.

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ζητά τη συνολική απόσυρση του σχεδίου “Αθηνά” ωστόσο δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει προσανατολισμό κινητοποίησεων, διατηρώντας έτσι και τις ενδοπεριφερειακές ισορροπίες, αφού τόσο το ΤΕΙ όσο φυσικά το Πανεπιστήμιο Πατρών διατηρούν την αυτοτέλειά τους και ενισχύονται. Από την πλευρά του δήμου Αγρινίου, ο δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός αναμένεται στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο της πόλης να ενημερώσει το σώμα για τη συνάντηση με το Αρβανιτόπουλο και θεωρείται πιθανό να υπάρξει κάποια πρόταση για δυναμικές αντιδράσεις στο σχέδιο “Αθηνά”.

Κρίνοντας πάντως από τις δημόσιες τοποθετήσεις τόσο του Παύλου Μοσχολιού, όσο και του περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα -όπως για παράδειγμα τα όσα είπαν στις παρεμβάσεις τους στο Workshop για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Αιτωλοκαρνανίας που διοργάνωσε χθες η εφημερίδα «Πελοπόννησος» μαζί με τον «Αχελώος ΤV»- είναι η επιτακτική ανάγκη δυναμικών κινητοποίησεων, όπως ήδη συμβαίνει σε άλλα μέρη της Ελλάδος, από τη στιγμή που διαπιστώνεται πως η διαβούλευση έχει πάει περίπατο… “Το σχέδιο Αθηνά είναι από μόνο του υπονομευμένο, αφού δεν έχει στρατηγική με ενιαία και σταθερά κριτήρια” ανέφερε ο Απ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε πως είναι παράλογο να μεταφέρονται φοιτητές από την μια πόλη στην άλλη μέσα σε μια νύχτα. Κατέληξε μάλιστα λέγοντας πως “πριν προλάβει να ανοίξει ο διάλογος, άρχισε το μπες – βγες στο γραφείο του υπουργού”… Από τη μεριά του ο Παύλος Μοσχολιός τόνισε πως το σχέδιο δεν υπηρετεί την περιφερειακή ανάπτυξη και πως αυτό που γίνεται δεν είναι διαβούλευση. Πρόσθεσε μάλιστα πως στη συνάντηση με την ΚΕΔΕ ο υπ. Παιδείας είπε πως το δημοσιονομικό όφελος είναι μόναχα 40 έως 50 εκ. ευρώ και “αυτό είναι πάρα πολύ μικρό τη στιγμή που αναστατώνεται όλη η κοινωνία και κανείς δεν θέλει το σχέδιο Αθηνά”…

Δείτε αναλυτικά στην webtv του myagrinio.gr τα όσα είπε για το σχέδιο “Αθηνά” Απ. Κατσιφάρας και Π. Μοσχολιός