Η ΝΔ Αγρινίου έκοψε την πίτα της με τον Κρανιδιώτη να αναλύει την ιδεολογική ήττα της δεξιάς [HDvideo +pics]

Με μεγάλη συμμετοχή κυρίως στελεχών πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Αγρινίου παρουσία του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη και του συμβούλου του Αντ. Σαμαρά Φαήλου Κρανιδιώτη που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Κ.Καραγκούνης που υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική ωστόσο στάθηκε και αιχμηρός για τις επιλογές του πολιτικού συστήματος λέγοντας χαρακτηριστικά : «Δεν φταίει ο κόσμος για την κατάσταση αυτή που επικρατεί, αλλά αυτή η φαύλη πολιτική που ακολουθήσαμε τόσα χρόνια». Από την άλλη τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το κράτος.

Ο βασικός ομιλητής Φ. Κρανιδιώτης στάθηκε περισσότερο σε ιδεολογικά ζητήματα μιλώντας για την ιδεολογική ήττα της δεξιάς στα χρόνια της μεταπολίτευσης, κάτι που όπως είπε, έγινε με ευθύνη της παράταξης. «Αρκετά αφήσαμε για δεκαετίες το προβάδισμα των ιδεών στη δικτατορία της Αριστεράς στα Πανεπιστήμια και τα ΜΜΕ. Χρόνια ολόκληρα δεν υπήρχε μέσον που να συνδέεται με τον πλούτο και τους ολιγάρχες και να μην είχε διευθυντή κάποιον αριστερό. Αφήσαμε ακόμη και τα κληροδοτήματα των εθνικών ευεργετών, τα ιδρύματά μας, να γίνουν χώρος αποδόμησης του εθνικού φρονήματος» ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως “το 1981 η δεξιά, η επάρατος όπως την αποκαλούσαν οι αριστεροί παρέδωσε ένα κράτος με προβλήματα μεν, αλλά νοικοκυρεμένο, με ελάχιστα χρέη. Στη συνέχεια υπήρξε υπέρογκος δανεισμός και δημιουργία ενός πελατειακού κράτους βασισμένο στα δανεικά”. Τέλος επιτέθηκε στην Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σύλληψη των τρομοκρατών στη Κοζάνη λέγοντας ότι συνελήφθησαν από αστυνομικούς με γυμνά χέρια ενώ αυτοί είχαν βαρύ οπλισμό και πρόσθσε πως σε άλλη χώρα της Ευρώπης θα ήταν νεκροί. “Αντιθέτως” κατέληξε “εδώ παίχτηκε πάλι ένα θέατρο του παραλόγου με την αριστερά να υποστηρίζει τους τρομοκράτες. Οι αριστεροί είναι φασίστες και πρέπει να τους λέμε έτσι γιατί θέλουν να επιβάλουν με το ζόρι τις ιδεοληψίες τους, παρότι μειοψηφούν”.

Παρόντες στην εκδήλωση αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ της ΝΔ κ. Παντελής Παπαθανάσης οι πολιτεύτριες Έλενα Μάντζιου- Κοτρολού, Γεωργία Μπόκα, Μ. Φωκά και Χρ. Παίσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγρινίου Ν. Καζαντζής και Δ. Μουρτζιάπης καθώς και ο Νίκος Μουρκούσης από το Μεσολόγγι.