ΠΑΕ για Ερασιτέχνη : πάνω από 5εκ. ευρώ στο περιουσιακό στοιχείο του Ερασιτέχνη…

(editorial match program με Καβάλα20.02.2013)

Πρόσφατα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο του Αγρινίου, σχετικά με την προσπάθεια διάσωσης του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού, φέρονται να συσχετίζουν αποκλειστικά αυτή την προοπτική με το αν θα δώσει χρήματα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός κ. Κωστούλας και το αν θα ανανεώσει την σύμβαση παραχώρησης που υπάρχει, έναντι αντίτιμου, πέραν του καθορισμένου χρόνου. Διαστρεβλώνουν την αλήθεια μιλώντας για έλλειψη διάθεσης του προέδρου να προσφέρει και ξεχνούν να αναφέρουν ποιος και τι πρόσφερε τα τελευταία, και όχι μόνο, χρόνια στον ιστορικό μας σύλλογο.

Καθώς διαφαίνεται μια προσπάθεια να επανέλθει η συζήτηση στο κατά πόσον ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα έπρεπε να δίνει «το ποσοστό που προβλέπεται» από την χρήση του γηπέδου, η ΠΑΕ αισθάνεται την ανάγκη να επαναλάβει ορισμένα στοιχεία για την ενημέρωση του Αγρινιώτικου λαού και των φιλάθλων του Παναιτωλικού. Στα 7 χρόνια της διοίκησης Κωστούλα στην ΠΑΕ Παναιτωλικός ο Ερασιτέχνης έχει πάρει από τον πρόεδρο της ομάδας το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου, παρότι δεν είχε καμιά μα καμία υποχρέωση για κάτι τέτοιο ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα για το γήπεδο, που είναι περιουσιακό στοιχείο του Ερασιτέχνη και του Αγρινιώτικου λαού, ο κ. Κωστούλας έχει ’’επενδύσει’’ πάνω από 5.000.000 ευρώ. Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι μιλάμε για ένα περιουσιακό στοιχείο που δεν ανήκει στον πρόεδρο του Παναιτωλικού ή την ΠΑΕ.Και δεν ήταν μόνο αυτά βέβαια. Η βοήθεια και η συμπαράσταση δόθηκε όποτε ζητήθηκε (αθλητικό υλικό, μεταφορικά μέσα, χορηγίες από Emileon κ.λ.π) χωρίς να ζητηθούν ’’ανταλλάγματα’’ και παρά τις ενστάσεις για κακές προγραμματικές επιλογές. Δηλαδή για όσους δεν καταλαβαίνουν η ΠΑΕ και πλήρωσε περισσότερα από όσα αναλογούσαν στο ερασιτέχνη χωρίς μάλιστα να έχει καμία τέτοια υποχρέωση και έργα έγιναν, τόσα και τέτοια, που κανείς δεν περίμενε και δεν φανταζόταν.

Πρόσφατα επίσης και μετά από δικαστικές διαμάχες, ο ίδιος ο πρόεδρος κ. Κωστούλας διέθεσε περίπου 70.000 ευρώ για παλαιές ταμειακές διευκολύνσεις μελών του ερασιτέχνη που είχαν κατά το παρελθόν «βοηθήσει» την ομάδα (βλέπε Αντωνόπουλος αντιπεριφεριάρχης και λοιποί). Περιπτώσεις γνωστές στην τοπική κοινωνία (αλλά κάποιοι τα ξεχνούν) που ζήτησαν χρήματα μετά από χρόνια.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, η ΠΑΕ δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί ποια περαιτέρω απαίτηση μπορεί να υπάρχει προς τον κ. Κωστούλα και ποια επίκληση της «νομιμότητας» (αν και φανερά κανείς δεν τόλμησε να θέσει τέτοιο θέμα) μπορεί να σταθεί σοβαρά.Ταυτόχρονα αναρωτιέται κανείς αν γνωρίζουν, όσοι ανακινούν κατά τέτοιο τρόπο παρόμοια θέματα, τι συμβαίνει σε άλλες ΠΑΕ. Ποιος πρόεδρος αποδίδει, και τι ακριβώς, σε όποιον του εκμισθώνει ένα γήπεδο. Τι έχουν διαθέσει άλλοι πρόεδροι στις άλλες ΠΑΕ και πως έχουν διαχειριστεί τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας τους. Ποια ΠΑΕ έχει δώσει τόσα χρήματα στο ερασιτεχνικό της Τμήμα;

Αλλά ας αφήσουμε τις άλλες ΠΑΕ και ας μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι Παναιτωλικάρες. Ποιος πρόεδρος και ποια διοίκηση διέθεσε έστω και ένα ευρώ ή μια δραχμή για το γήπεδο. Σας θυμίζουμε ότι το παραλάβαμε κατεστραμμένο με κομμένο το ρεύμα και το νερό.Να θυμίσουμε επίσης ότι η ΠΑΕ και ο πρόεδρός της ουδέποτε συμμετείχαν και ουδέποτε αναζήτησαν χορηγίες που μπορεί να εκληφθούν ακόμη και ως εξυπηρετήσεις, αλλά όλα έγιναν με διαφανείς διαδικασίες και όλα με χρήματα του προέδρου και μόνο.

Παραλάβαμε μια ιστορική ομάδα στα πρόθυρα διάλυσης, αναξιόπιστη, αφερέγγυα. Παραλάβαμε διαλυμένο γήπεδο, χρέη και όλο το αρχείο της ιστορικής ομάδας μας σε μια νάιλον σακούλα γνωστού Super Market. Την φτάσαμε ως εδώ με μόνους εχθρούς απέναντι σε αυτό που δημιουργήσαμε λιγοστούς……. που κάνουν απέλπιδα προσπάθεια να ξαναφέρουν τον Παναιτωλικό στα μέτρα τους. Ελπίζουμε να πετύχει η προσπάθεια διάσωσης που ξεκινά ο ερασιτέχνης και να μην είναι η μοναδική του διέξοδος- και ελπίδα- χρήματα από τον κάθε πρόεδρο της ΠΑΕ.

Είναι κρίμα να μη βρει ο Ερασιτέχνης στήριξη από τα μέλη του αλλά και τους φιλάθλους γενικότερα της πόλης, οργανωμένους και μη, τη στιγμή που η δυναμική του κόσμου του έχει τόσες φορές επισημανθεί σε όλους τους τόνους. Εξάλλου ο Παναιτωλικός ανήκει στον κόσμο του και όχι στον εκάστοτε πρόεδρο της ΠΑΕ.Ανήκει στην πόλη και στους αρμόδιους φορείς της.

Ας ανοίξει λοιπόν μια συζήτηση στο τι έχει προσφέρει ο καθένας, τι έγινε και τι δεν έγινε, και τι πρέπει να γίνει για τα μέλλον του Παναιτωλικού αλλά και του αθλητισμού γενικότερα στην πόλη και το Νομό μας.