Ανακοινώνουν τη συμμετοχή και τη στήριξή τους στην αυριανή κινητοποίηση

Συνεχίζουν οι φορείς του Αγρινίου να ανακοινώνουν τη συμμετοχή και τη στήριξή τους στην αυριανή κινητοποίηση που θα γίνει στο Αγρίνιο ενάντια στο σχέδιο Αθηνά. Η ΓΕΑ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου, η ΕΑΣ Αγρινίου, ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων και η Ένωση Γονέων δηλώνουν με ανακοινώσεις τους την αντίθεσή τους στο σχέδιο Αθηνά.

Αναλυτικά :
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ THΣ ΓΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στην (κεντρική) πλατεία Δημοκρατίας θα λάβει χώρα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σχέδιο “Αθηνά” που, μεταξύ άλλων, προβλέπει την κατάργηση της αυτονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος που εδρεύει στο Αγρίνιο. Πρόκειται για μια δυσμενή εξέλιξη σε ακαδημαϊκό επίπεδο αλλά σαφέστατα και για ένα πλήγμα στην πόλη του Αγρινίου που στήριξε με όλες του τις δυνάμεις το Πανεπιστήμιο. Mε την κατάργηση του Πανεπιστημίου μια κατάκτηση της πόλης, που επήλθε μετά από δεκαετείς αγώνες, ακυρώνεται. Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου στηρίζει ενεργά και έμπρακτα την κινητοποίηση του δήμου Αγρινίου, των Φορέων, των Σωματείων και των Συλλόγων της πόλης. Καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συμμετάσχουν ενεργά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Όλοι μαζί να στείλουμε μήνυμα. Όλοι μαζί να υπερασπιστούμε αυτό που μας ανήκει. Όλοι μαζί για ένα αυτόνομο και ισχυρό Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Θετάκης Νίκος Πετρούλας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ THΣ ΕΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Η ΕΑΣ Αγρινίου καλεί τα μέλη της αλλά και όλους τους αγρότες και μη, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, για να υπερασπιστούν «την αυτονομία και την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας ».

Ο μεγαλύτερος Νομός της χώρας δικαιούται αυτό το Πανεπιστήμιο, που λειτουργεί αποτελεσματικά και έχει ως στόχο την παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου, σε νέες τεχνολογίες με θέληση για σύνδεση με την κοινωνία και την παραγωγή και με σεβασμό στο περιβάλλον, με έμφαση στις δραστηριότητες και την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Δυτικής Ελλάδας και της χώρας γενικότερα.
‘Ενωμένοι θα αποτρέψουμε την κατάργηση του.
Η ΕΑΣ Αγρινίου λόγω της συμμετοχής της στην κινητοποίηση θα παραμείνει κλειστή από τις 12 το μεσημέρι την Τετάρτη.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Ο «ΘΑΛΗΣ» Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ «Ο ΘΑΛΗΣ» δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του και την συμμετοχή του στην κινητοποίηση της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου, για την διατήρηση της αυτονόμησης του Πανεπιστήμιου Δυτικής Ελλάδας

Διαδηλώνουμε την αντίθεση μας στο Σχέδιο «Αθηνά» , ζητούμε την άμεση απόσυρση του από το Υπουργείο Παιδείας και την έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου στη βάση ενίσχυσης των Περιφερειακών Πανεπιστήμιων και ειδικά αυτού που εδρεύει στο Αγρίνιο.

Τέλος καλούμε τα μέλη μας σε δίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο και της σχετικής απόφασης της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας, με παράλληλη μαζική συμμετοχή τους στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημοκρατίας

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΕΛΕΒΙΣΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΙΟΡΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου
, διαμαρτύρεται και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του, στην σχεδιαζόμενη από το Υπουργείο Παιδείας κατάργηση της αυτονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και την υπαγωγή των τμημάτων του στο Πανεπιστήμιο Πατρών μέσω του χεδίου «ΑΘΗΝΑ».
Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση την Τετάρτη 27-02-2013 και ώρα 12:00 στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, ώστε να στείλουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Π. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ Γ.ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ
“Εμείς οι γονείς των Δημοσίων Σχολείων είμαστε εναντίοι στο σχέδιο «Αθηνά» που βάζει λουκέτα στις σχολές των παιδιών μας και τα πετά έξω από Πανεπιστήμια και Α.Τ.Ε.Ι.

Απορρίπτουμε το σχέδιο «Αθηνά» όχι γιατί δεχόμαστε την ισχύουσα διάρθρωση με τις παθογένειες που αυτή φέρει. Δεν θέλουμε όμως αυτές να γίνουν πρόσχημα ώστε να γίνει μετατροπή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε πεδίο επιχειρηματικού ανταγωνισμού για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματιών και οι απόφοιτοι ,τα παιδιά μας, να είναι φτηνοί εργαζόμενοι κάτοχοι πτυχίων χωρίς αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Ας αποφασίσουμε τι Πανεπιστήμιο θέλουμε. Οπωσδήποτε δεν μας αρέσει να βλέπουν τα παιδιά μας σαν πελάτες και οι σημερινές τους κινητοποιήσεις καθόλου δε μας πείθουν για το αντίθετο….
30 σχεδόν χρόνια από την ίδρυση της οικονομικής σχολής του Αγρινίου, και τι έγινε;
15 σχεδόν χρόνια από ίδρυση των δυο πρώτων τμημάτων, είναι πανεπιστήμιο αυτό;

Ποια η φοιτητική μέριμνα που σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά την έχουν ανάγκη οι φοιτητές; Πότε ο δήμος και οι φορείς κάλεσαν τον Αγρινιωτικο λαό να διαμαρτυρηθεί για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε Εστίες σε εργαστήρια σε κτήρια, για την ίδρυση νέων τμημάτων που θα το ολοκληρώσουν, για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων;
Θα αγωνιστούμε για την κατάργηση του σχεδίου «Αθηνά» ολοκληρωτικά.

ΘΕΛΟΥΜΕ -ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
· Δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλα τα επίπεδα
· Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ,σίτιση, στέγαση, μετακίνηση ,βιβλία, αναλώσιμα για όλους τους φοιτητές .
· Προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
· Κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων
Α.Ε.Ι- Α.Τ.Ε.Ι
· Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό”