Μάκης Χάβος : “Πρέπει να κάνουμε την έδρα μας κάστρο” [HDvideo]

Ο Μάκης Χάβος τόνισε ότι με 70 πόντους ο Παναιτωλικός θα μπορέσει να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα.

Ο τεχνικός του Παναιτωλικού παρουσιάστηκε την Πέμπτη το απόγευμα από τη διοίκηση της ομάδας του Αγρινίου και αναφέρθηκε σε όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τους «κυανοκίτρινους». Ο ίδιος μίλησε για την έως τώρα πορεία, σημείωσε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να την οδηγήσει στην απευθείας άνοδο και οριοθέτησε στόχο να ξεπεράσει τους 70 πόντους, συγκομιδή, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα φέρει τα «καναρίνια» στην πρώτη τριάδα.

Δείτε εκτεταμένα στιγμιότυπα της συνέντευξης τύπου στην webtv του myagrinio.gr

Ο κ. Χάβος για τους στόχους του Παναιτωλικού τόνισε: «Έχουμε 17 παιχνίδια και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας βλέποντας το κάθε ματς ξεχωριστά έτσι ώστε να υλοποιήσουμε το στόχο μας που δε μπορεί να είναι άλλος από την άνοδο. Θα είναι πολύ σημαντικό από αυτή την προσπάθεια που θα κάνουμε να μη λείψει κανένας και είναι πολύ σημαντικό επίσης για εμάς να έχουμε τη βοήθεια του κόσμου».

Για το αν σκέφτεται να πάρει κάποια πρωτοβουλία για να εκτονωθεί η κατάσταση μεταξύ οργανωμένων και διοίκησης απάντησε: «Εγώ δεν μπορώ να πάρω θέση σε ότι υπάρχει μεταξύ του προέδρου και των οργανωμένων. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι, όπως έζησα πριν έξι χρόνια που ήμουν εδώ που παίζαμε με τη Ρόδο με το γήπεδο γεμάτο και με κόσμο έξω από το γήπεδο, σιγά σιγά να γεμίσει ξανά το γήπεδο του Παναιτωλικού, να έχουμε παλμό και όλοι μαζί ενωμένοι να καταφέρουμε το στόχο μας»

Θα είμαστε στην τριάδα με “κάστρο” την έδρα
Για την ποιότητα του ρόστερ και αν μπορεί να ανταποκριθεί στους στόχους της ομάδα ο Μ. Χάβος είπε: «Ποιοτικά η ομάδα μας θεωρώ ότι θα είναι μέσα στην τριάδα και μέσα στην τριάδα θα είναι οι ομάδες που έχουν βάθος. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς ότι από πίσω έρχοναι παίκτες οι οποίοι με τη δουλειά που γίνεται δείχνουν ότι ενισχύουν την ομάδα μας. Από την άλλη πρέπει να είμαστε και ευέλικτοι σε ομάδες που έρχονται και κλείνονται πίσω. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό και οι παίκτες το έχουν καταλάβει ότι κάθε Κυριακή πρέπει να κερδίζουν. Οι παίχτες όμως δεν είναι ρομπότ». Συνεχίζοντας ο Μ. Χάβος τόνισε πως από την έδρα θα κριθεί και η άνοδος «Έχουμε εννιά παιχνίδια μέσα στην έδρα μας και επτά έξω και είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι έχουμε το πλεονέκτημα των δύο επιπλέον παιχνιδιών μέσα στο Αγρίνιο. Γι’αυτό πρέπει να κάνουμε το γήπεδό μας κάστρο. Να μη μπορεί να περάσει ομάδα ούτε με ισοπαλία».

Το όριο για την την τριάδα
Το βαθμολογικό όριο της ανόδου ήταν το επόμενο θέμα που τέθηκε στο τραπέζι και ο Μ. Χάβος δεν κρύφτηκε κάνοντας ευθαρσώς την εκτίμησή του για το που περίπου θα κυμανθεί το όριο της τριάδας: «Έχω κάνει ήδη την εκτίμησή μου. Θεωρώ ότι με 70-71 βαμθούς η ομάδα θα είναι στην τριάδα και ίσως πρώτη. Ακόμη και άλλους 34-35 βαθμούς να πάρουμε θεωρώ ότι η ομάδα θα είναι στην Α εθνική. Εκτός βέβαια αν έρθουν αποτελέσματα τα οποία θα είναι πολύ διαφορετικά απ΄ότι τα περιμένουμε. Εμείς βέβαια κοιτάζουμε τη δική μας ομάδα και τα δικά μας αποτελέσματα».

Για τις μεταγραφές
«Είχαμε πει ότι θέλουμε τέσσερις παίκτες συμπεριλαμβανομένου και του τερματοφύλακα. Σε μια περίοδο όμως Ιανουαρίου και ειδικά τις τελευταίες ημέρες είναι πολύ εύκολο να πέσεις και σε αποτυχία. Εμείς προσπαθήσαμε με τη διοίκηση να μειώσουμε το ποσοστό αποτυχίας. Θέλαμε παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και στη θέση του τερματοφύλακα και κάπου αλλού που σκεφτόμουν εγώ ότι θέλαμε ενίσχυση. Μπορεί όμως να πέφταμε σε αποτυχία και δε θέλω ποτέ να συμβεί αυτό όσο είμαι εγώ προπονητής στον Παναιτωλικό».

Ευτύχημα που συνεργάζομαι με τέτοιους ανθρώπους
Ζητήθηκε από τον κ. Χάβο να σχολιάσει τους ανθρώπους της διοίκησης και το αν σημείωσαν πρόοδο σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του στον Παναιτωλικό (σ.σ. ως βοηθός του Λ. Γεωργαμλή). Ο ίδιος απάντησε: «Τότε ήμουν βοηθός και ο ρόλος μου ήταν διαφορετικός απ΄ ότι είναι σήμερα. Ήμουν όμως και είμαι φίλος και έχουμε σχέσεις όλα αυτά τα χρόνια. Τους είχα αγαπήσει και τους αγαπώ πάρα πολύ. Θεωρώ ότι είναι ευτύχημα για εμένα που έχω τέτοιους ανθρώπους μαζί στην ομάδα. Το πρώτο πράγμα που μετράει είναι η συνεργασία και η αγάπη για το καλό του Παναιτωλικού. Λάθη θα γίνουν από όλους. Αυτό όμως που ζω είναι ότι νυχθημερόν αυτοί οι άνθρωποι ασχολούνται με τον Παναιτωλικό».

Για το αν υπολογίζει σε όλους τους παίχτες ανέφερε : «Υπολογίζω σε όλους τους παίκτες. Βλέποντας και το ματς με τον Ηρακλή Ψαχνών, είχα μιλήσει με τη διοίκηση και θεώρησα ότι Γιάνεφ και Ακουάρο δε θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν για τη συνέχεια. Οι ξένοι παίκτες πρέπει να κάνουν τη διαφορά σε μία ομάδα και θεώρησα ότι θα ήταν καλύτερο τα παιδιά να πάνε κάπου αλλού να συνεχίσουν την πορεία τους. Όμως επειδή ήταν τελευταίες μέρες των μεταγραφών, δεν μπόρεσαν να βρουν κάποια ομάδα και επειδή οι παίκτες αυτοί ανήκουν στο δυναμικό του Παναιτωλικού έπρεπε να υπολογίζονται. Ο Γιάνεφ το εικοσαήμερο που βρέθηκε εκτός ομάδας, μέχρι πριν το ματς της Καβάλας, προσπάθησε πάρα πάρα πολύ στις προπονήσεις. Έδειξε ένα άλλο χαρακτήρα. Έδειξε στον προπονητή ότι ναι, μπορείς να με υπολογίζεις. Όσον αφορά την είσοδο του Ακουάρο στην αποστολή έγινε γιατί είχαμε το άσχημο περιστατικό με τον Ιωάννου και χρειαζόμασταν ένα στόπερ στην ομάδα και από τη στιγμή που είναι στο δυναμικό της ομάδας έπρεπε να είναι στις επιλογές του πάγκου».

Για τη φυσική κατάσταση και τις μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας τόνισε: «Η φυσική κατάσταση εκτός δύο ποδοσφαιριστών, Τζούνιορ και Πασά, είναι καλή. Βέβαια δεν έγιναν εργομετρικά αλλά σας είπα τι φάνηκε από την ανάλυση αίματος. Αν τα παιχνίδια είναι δύο ή τρία συνεχόμενα μέσα στην εβδομάδα σίγουρα κάποιοι ποδοσφαιριστές και ηλικιακά να μη μπορούν να τα βγάλουν. Εκεί προσπαθούμε πάντα να φρεσκάρουμε την ομάδα με δύο ή τρεις ποδοσφαιριστές. Δεν είναι όμως εύκολο για ένα προπονητή να αλλάζει τη χημεία της ομάδας γιατί όταν μπουν πάνω από τρεις ή τέσσερις ποδοσφαιριστές αλλάζει η χημεία».