Τέτοιες συμπεριφορές πολώνουν το κλίμα στην κοινωνία

Χθες στο Μεσολόγγι χάρις τον υπερβάλλον ζήλο της ελληνικής αστυνομίας γράφτηκε μια ακόμη σελίδα στα πολιτικά χρονικά της Αιτωλοακαρνανίας με πρωτοφανή γεγονότα, μόνο που αυτή η σελίδα δυστυχώς ήταν μαύρη.

Πρωτοφανή γεγονότα γιατί πρώτη φορά είχαμε τέτοιας μορφής και έκτασης διαμαρτυρίες αιτωλοακαρνάνων εις βάρος ενός βουλευτή του νομού. Από την άλλη παρά τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν υπήρχε κανένας λόγος -και φαίνεται αυτό σε όλα τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο- να υπάρξει ρίψη χημικών και τέτοιας έντασης βία όταν μπροστά στις ασπίδες των ΜΑΤ στέκονταν ένα μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, ο δήμαρχος της πόλης, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι φορέων και συλλόγων και ζητούσαν να συνατήσουν τον υπουργό. Η τοπική αστυνομία που έδωσε εντολή για ρίψη χημικών δεν γνώριζε ποιους είχε απέναντί της; Μήπως είχε απέναντί της τίποτα κουκουλοφόρους; Δυστυχώς τέτοια συμπεριφορά από την αστυνομία, είναι που πολώνει το κλίμα στην κοινωνία.

Όπως και να χει όμως είναι περισσότερο από προφανές ότι για τις αντιδράσεις στο Μεσολόγγι το ΤΕΙ είναι απλά η αφορμή. Η συνολικότερη απαξιώση του νομού και τη περιοχής σε συνδυασμό με την κοινωνική ένταση που έχει δημιουργήσει η πολιτική του μνημονίου μπορεί να αναπάσα στιγμή να δημιουργήσει εντάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ιδίως μετά τη πρώτη ρίψη χημικών τα συνθήματα για το ΤΕΙ ξεχάστηκαν και πήραν περισσότερο αντιμνημονιακή χροιά.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που χρειάζεται για να μην υπάρχουν τέτοιες εικόνες, είναι ότι οι κυβερνώντες και οι κυβερνητικοί βουλευτές πρέπει ακόμα και όταν δεν μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας να μάθουν να την ακούν, γιατί σε τελική ανάλυση σε αυτή λογοδοτούν. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη χθες στο Μεσολόγγι και πολλώ δε μάλλον αυτό δεν γίνεται σε κλειστές συγκεντρώσεις με κομματικά ακροατήρια.

Δ.Π