Το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου στην 41η Διεθνή Παιδική Έκθεση Καλών Τεχνών – Lidice 2013

Το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου για άλλη μια φορά εκπροσωπεί την πόλη μας στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε Διεθνή έκθεση ζωγραφικής. Αυτή τη φορά έργα μαθητών του βρίσκονται στην Τσεχία για να λάβουν μέρος στην 41η Διεθνή Παιδική Έκθεση Καλών Τεχνών – Lidice 2013. Θέμα της φετινής έκθεσης είναι : παράδοση και κληρονομιά του λαού της χώρας μου.

Το έτος 2013 σηματοδοτεί την 10η επέτειο της παγκόσμιας διάσκεψης για την προστασία της λαϊκής τέχνης, της χειροτεχνίας, των παραδοσιακών γνώσεων, καθώς και την σύμβαση για την προστασία της άϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Με την ευκαιρία της επετείου της παρούσας σύμβασης, η UNESCO πρότεινε να αφιερωθεί η φετινή Διεθνής Έκθεση της Τσεχίας στις παραδόσεις και κληρονομιά των λαών των χωρών που θα συμμετέχουν. Οι καλύτερες συμμετοχές που θα επιλεγούν από την επιτροπή θα βραβευθούν με μετάλλια, ενώ κάποιες απο τις εργασίες των παιδιών θα επιλεγούν για περιοδεύουσα έκθεση στην Τσεχική Δημοκρατία αλλά και στο εξωτερικό.
Τα εγκαίνια της έκθεσης που θα γίνουν στην μαρτυρική πόλη Lidice προγραμματίζονται για το ερχόμενο φθινόπωρο. Να υπενθυμίσουμε πως το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου συμμετέχει για 2η φορά στην συγκεκριμένη Διεθνή Παιδική Έκθεση.