Brevet 2013 και «MTB Challenge» στο Θέρμο (13-14/4)

Το Brevet Θέρμου, ένας υπερμαραθώνιος ποδηλατικός αγώνας από το Θέρμο μέχρι το Μεσολόγγι και από το Μεσολόγγι πάλι στο Θέρμο που διογρανώνεται στις 13.04.2013.

Η εκκίνηση του brevet θα είναι στην πλατεία του Θέρμου, απέναντι από το άγαλμα του Κοσμά του Αιτωλού.
Ωρα εκκίνησης στις 09.00
1ο Κοντρολ:Πεντάλοφο 82 χλμ 11.25 – 14.28
2ο Κοντρολ:Τουρλίδα 117 χλμ 12.27 – 16.48
3ο Κοντρολ: Θέρμο 200χλμ (206 στην πραγματικοτητα) 14.53 -22.30 ποδηλατική εκδήλωση 200χλμ, μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα

Ο χάρτης σε ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.bikeroutetoaster.com/Course.aspx?course=520418

Αναλυτικά η διαδρομή: Θέρμο-Αγία Σοφία-Πουρνάρα-Μυρτιά-Δογρή-Παντάνασσα-Παραβόλα-Καινούριο-Αγρίνιο-Τριανταίικα-Νεάπολη-Σπολάιτα-Γέφυρα Ματσουκίου-Ματσούκι- Η/Υ Σταθμός Στράτου- Στράτος-Όχθια-Γουριώτισσα-Ρίγανη-Παλαιομάνινα-Στρογγυλοβούνι-Πεντάλοφο-Λεσίνι-Κατοχή-Αιτωλικό-Μεσολόγγι-Τουρλίδα-Αιτωλικό-Παραλία Σταμνάς-Αγγελόκαστρο-Λυσιμαχεία-Ζευγαράκι-Παπαδάτες-Ματαράγκα-Γραμματικού-Γαβαλού-Αγιος Ανδρέας-Καψοράχη-Κάτω Μακρινού-Μαραθιάς-Πάμφιο-Σιταράλωνα-Πετροχώρι-Θέρμο.

«Thermo MTB Challenge»
Ο Γυμναστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγρινίου συνδιοργανώνει με τoν Δήμο Θερμού, τη ΛΕ.ΜΑ. Θέρμου και την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, τον ποδηλατικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας «Thermo MTB Challenge», την Κυριακή 14-04-2013 στις εξής κατηγορίες: ΑΝΔΡΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΝΕΑΝΙΔΩΝ, MASTER & OPEN. Μέγας χορηγός και συνδιοργανωτής, το κατάστημα ποδηλάτων Velocity Bikes.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 14 Απριλίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 πμ.

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Κεντρικη πλατεια Θέρμου .
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές – ποδηλάτες που ανήκουν στην Ε.Ο.Π. Ο διοργανωτής σύλλογος δεν έχει καμιά ευθύνη για τυχόν φθορά αθλητικού υλικού ή ατυχήματος. Θα υπάρξει και κατηγορία OPEN για ηλικίες άνω των 14 ετών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:
• Ανδρών – Μάστερ διάρκεια αγώνα – 2:00’ ώρες.
• Γυναικών – Έφηβων – Νεανίδων – διάρκεια αγώνα 1ω: 30’.
• Open (χωρίς δελτίο ΕΟΠ, 14+) – διάρκεια αγώνα 1:00 ώρα.

Για να ισχύει μία κατηγορία πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 συμμετοχές. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί κάποια κατηγορία, ενσωματώνεται με την αμέσως μικρότερη ηλικιακά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για διευκόλυνση των διοργανωτών, όσοι Σύλλογοι ή αθλητές θέλουν να συμμετέχουν να δηλώσουν συμμετοχή στο FAX του Γυμναστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγρινίου 2641024628 ή στο email info@velocitybikes.gr μέχρι την 12η Απριλίου 2013 και ώρα 20:00. Οι ανήλικοι πρέπει να φέρουν μαζί τους υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένοι από τον κηδεμόνα τους. Κόστος συμμετοχής 5 €.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για τούς αγώνες Ορεινής ποδηλασίας.
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της. Σε περίπτωση μη συμπληρώσεως μιας κατηγορίας θα γίνει σύμπτυξη με άλλη κατηγορία σύμφωνα με τους κανονισμούς Ε.Ο.Π. και φυσικά τροποποίηση ώρας εκκίνησης.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Στον 1ο νικητή απονέμεται κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα, στον 2ο νικητή ασημένιο μετάλλιο, και δίπλωμα, στον 3ο χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα και στους 4ο, 5οκαι 6ο δίπλωμα.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Κυκλικό χωμάτινο Σιρκουί μήκους 5χλμ αποτελούμενο από χωματόδρομο και τεχνικό μονοπάτι. Θα υπάρξει σημείο τροφοδοσίας – Τεχνικής βοήθειας 300 μέτρα από το σημείο εκκίνησης – τερματισμού.

H διαδρομή του Αγώνα.
http://www.bikemap.net/route/2022012