Ένα πρωτότυπο εργαλείο για την βιωσιμότητα των επιχείρησεων [HDvideo]

Ένα πρωτότυπο επιχειρηματικό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει την ενίσχυση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων που δοκιμάζονται από την οικονομική συγκυρία παρουσιάστηκε χθες στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Δείτε αναλυτικά το τηλεοπτικό ρεπορτάζ στην webtv του myagrinio.gr

Στο πλαίσιο του τοπικού σχεδίου «Κοινωνική Αλληλεγγύη» που υλοποιεί το πρόγραμμα Τοπικό Σχέδιο Κοινωνικής Ένταξης για ευάλωτες ομάδες επιδιώκεται η επαναπροώθηση στην αγορά εργασίας 100 ανέργων. Το τοπικό Δίκτυο Επιχειρήσεων που θα δημιουργηθεί θα υποστηρίξει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ωστόσο το ενδιαφέρον είναι ότι οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο Δίκτυο, θα υποστηριχθούν χωρίς καμία επιβάρυνση (!) μέσω της παροχής εξειδικευμένης συμβουλευτικής. Ειδικοί Σύμβουλοι Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, θα υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις, μέσω μηνιαίων συναντήσεων, σε μια σειρά θεμάτων, για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης τους. Πρόκειται ωστόσο για μια συμβουλευτική που έχει έντονο το στοιχείο της αλληλοϋποστήριξης των επιχειρήσεων.

Το πρωτότυπο αυτό εργαλείο παρουσιάστηκε από τον Δρ. Γεώργιο Τσεκούρα καθηγητή του πανεπιστημίου του Brighton, εμπειρογνώμονα σε θέματα καινοτομίας και ανάπτυξης προϊόντων προκειμένου να υποστηρίξουν τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις του Δικτύου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.