Χωρίς έλεγχο από το δήμο… στο επόμενο ΔΣ η επέκταση των πτηνοτροφικών μονάδων στον Γαλατά [vid]

Η Δημοτική Αρχή Ναυπακτίας εφαρμόζοντας σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (27 Μαρτίου) απευθύνθηκε αμέσως (29 Μαρτίου) στον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Υφαντή Νικόλαο και ζήτησε να πραγματοποιηθεί έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές (ΚΕΠΕ) των υπαρχουσών πτηνοτροφικών μονάδων στην περιοχή Γαλατά στην επέκταση των οποίων αντιδρούν οι κάτοικοι.

Η υπάρχουσα μονάδα που ενοχλεί τους κατοίκους
Κλιμάκιο του ΚΕΠΕ έφτασε την Τρίτη 2 Απριλίου στις εγκαταστάσεις των πτηνοτροφείων του Γαλατά για την διενέργεια έκτακτου ελέγχου. Στον έλεγχο θα παρίσταντο οι αντιδήμαρχοι κ.κ Τσέλιος και Καρκατσούλης καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας Γαλατά κ.κ. Μπαλωμένος και Μελεμενής. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις δεν επέτρεψαν τον έλεγχο προβάλλοντας ως αιτιολογία την έλλειψη διαθέσιμων υπαλλήλων.

Κατόπιν αυτών ο Δήμος Ναυπακτίας αρνήθηκε να παρακολουθήσει τον προγραμματισμένο πλέον έλεγχο του ΚΕΠΕ διότι θεωρεί ότι, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και σε θέματα που αφορούν την υγεία των πολιτών, προέχει το στοιχείο του έκτακτου ελέγχου. Μόνον έτσι εξασφαλίζεται αξιοπιστία στα ευρήματα για την εν γένει λειτουργία των ελεγχομένων και, συνεπώς, περισσότερο ασφαλή συμπεράσματα για τις επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των πολιτών και, στην συγκεκριμένη περίπτωση, των κατοίκων του Γαλατά. Το θέμα θα επανεισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να υπάρξει γνωμοδότηση για την επέκταση της πτηνοτροφικής μονάδας, όπως ζήτησε ο Γ. Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

πηγή βίντεο : LEPANTO RTV