“Σημασία έχει το ταξίδι…”

Ο Δ. Σταμάτης ξάφνιασε με την απόφασή του να παραιτηθεί και έσπευσε να την αιτιολογήσει λέγοντας πως έτσι αντιδρά σε ό,τι συμβαίνει στη χώρα… Μάλιστα προέβη και σε εσχατολογικού τύπου προβλέψεις… λέγοντας πως θα γίνει δηλαδή κούρεμα των καταθέσεων μέσα στο Σαβατοκύριακο…!!!

Προανήγγειλε έτσι την απόφασή του ότι θα αποσυρθεί πλήρως από τα πολιτικά πράγματα (μένει να δούμε αν θα την τηρήσει). Δίνοντας ιδιαίτερο τόνο στην ομιλία του έκανε λόγο για την στάση του και την διαδρομή του λέγοντας μεταξύ άλλων πως “σημασία έχει το ταξίδι…”, ενώ ευχαρίστησε όλους στο δημοτικό συμβούλιο για τη συνεργασία που είχε και ζήτησε από την Πανδημοτική Πρωτοβουλία να παραμείνει ενωμένη. “Μείνε Τάκη…” είπε χαρακτηριστικά στον Δ. Μουρτζιάπη που λίγο πριν είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη.

Από την μεριά τους ο δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός και ο επικεφαλής της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας Νίκος Καζαντζής έσπευσαν να του κάνουν την “πολιτική κηδεία” αποχαιρετώντας τον με λόγια επαινετικά.”Για πολλά μπορείς να κατηγορήσεις τον Δημήτρη, αλλά έμεινε πάντα πιστός στις αρχές του” είπε ο δήμαρχος, ενώ ο Ν. Καζαντζής ανέφερε : “Ήταν καλή παρέα ο Δημήτρης, ευγενής, έξυπνος, οικείος, με πολιτική εντιμότητα”….

Και μια “πολιτική κηδεία” δεν θα μπορούσε να τελειώσει χωρίς καφέ… “Έλα να σε κεράσω ένα καφέ” είπε ο Παύλος Μοσχολιός στον Δημήτρη Σταμάτη, όταν πέρασαν τα πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Και αποσύρθηκαν στο γραφείο του Δημάρχου στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος με τους δημοτικούς συμβούλους της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας (όντας θορυβημένοι από την ανεξαρτητοποίηση Μουρτζιάπη) να ψιθυρίζουν μεταξύ τους με νόημα “θέλει να τον ρωτήσει, αν είναι αυτός πίσω από την ανεξαρτητοποίηση Μουρτζιάπη;”