Τσάπαλος: Χαίρεσαι το ποδόσφαιρο στο Αγρίνιο!

Ο Δημήτρης Τσάπαλος ανήκει στους Πατρινούς ποδοσφαιριστές που έφυγαν από πολύ μικροί από την πόλη τους, προκειμένου να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Ο 20χρονος τερματοφύλακας ξεκίνησε από τον Κεραυνό Αγ. Βασιλείου, πήγε στην ακαδημία του Ολυμπιακού, μετά στον Παναθηναϊκό.

Στα 15 του πήρε μεταγραφή στον Θρασύβουλο, όμως λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπήρχαν στην ομάδα, ο Τσάπαλος είπε το “ναι” στην πρόταση του Παναιτωλικού και δεν το μετάνιωσε. Ο ίδιος εξηγεί τους λόγους στην εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:

“Στο Αγρίνιο χαίρεσαι το ποδόσφαιρο. Δεν νομίζω ότι μπορεί να σου προσφέρει άλλη ομάδα όσα σου δίνει ο Παναιτωλικός. Οι εγκαταστάσεις είναι φοβερές, οι άνθρωποι της ομάδας ασχολούνται μαζί σου και γενικά υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψει και να εξελιχθεί ένας ποδοσφαιριστής”, λέει ο Τσάπαλος, ο οποίος το καλοκαίρι υπέγραψε τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό και είναι ο τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας. Ο στόχος του από εδώ και στο εξής:

“Θέλω να δουλέψω ακόμα περισσότερο. Κάτω το κεφάλι και δουλειά. Επίσης θα ήθελα κάποια στιγμή να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μ’ αρέσει να βάζω υψηλούς στόχους” είπε ο νεαρός πορτιέρο, ο οποίος εξηγεί γιατί προτίμησε να φύγει από την Πάτρα: “Λένε ότι κανείς δεν αγιάζει στον τόπο του. Παίζοντας στις Μικτές με είδαν περισσότεροι άνθρωποι και αποφάσισα από πολύ μικρός να φύγω, ενώ δεν προέκυψε κάτι αξιόλογο από την Πάτρα. Στην αρχή ήταν δύσκολο για τους γονείς μου, όμως κατάλαβαν ότι είναι το όνειρό μου και με στηρίζουν. Επειδή έχω φύγει από μικρός, έχω ωριμάσει πιο γρήγορα και πιστεύω ότι κάθε παιδί πρέπει να επιδιώξει να φύγει από το σπίτι του στην κατάλληλη ηλικία”.

Ο Δημήτρης Τσάπαλος σχολιάζει επίσης το ότι πρέπει σ’ αυτή την ηλικία να στερηθεί πολλά πράγματα που απολαμβάνουν οι νέοι της ηλικίας του: “Είναι αλήθεια ότι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής πρέπει να στερηθεί πολλά πράγματα. Σκέφτομαι όμως ότι είναι καλύτερα να τα στερηθώ τώρα για να έχω μεγαλύτερο όφελος στο μέλλον και να μπορώ να τα απολαύσω”.