Ημερίδα ενάντια στο ρατσισμό διοργάνωσε η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας [pics]

Ενδιαφέρουσα ημερίδα για το ρατσισμό διοργάνωσε χθες η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

«Εκπαιδευτικοί και μαθητές απέναντι στον ρατσισμό» ήταν το θέμα της ημερίδα αφού το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί και στα σχολεία τα κρούσματα ρατσιστικών φαινομένων. Στην ημερίδα ομιλητές ήταν το μέλος του Δ.Σ του Κέντρου Εκπαιδευτικών Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ κ. Παύλος Χαραμής, ο δάσκαλος ειδικής αγωγής και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ κ. Τάσος Τόκας, καθώς και το μέλος της κίνησης «Απελάστε τον ρατσισμό», κ. Γιώργος Κοκκινάρης. Τη συζήτηση συντόνισε ο φιλόλογος και μέλος του Δ.Σ της Β’ ΕΛΜΕ  κ. Χάρης Ταμπάκης.

Όπως επισημάνθηκε από όλους το φαινόμενο του ρατσισμού έχει πάρει διαστάσεις από τη στιγμή που αυτός βρίσκει κάλυψη σε κοινοβουλευτικά κόμματα. Oι επιπτώσεις του φαινομένου είναι πάρα πολλές στην ζωή του σχολείου αλλά και γεινκότερα στην κοινωνική ζωή καθώς έχει ως αποτέλεσμα τον διχασμό της κοινωνίας. Οι ομιλητές σημείωσαν ότι στο σχολειό δεν θα πρέπει να υπάρχουν ταμπέλες για κανένα μαθητή ανεξάρτητα από την καταγωγή ή το θρήσκευμά του και πρότειναν διάφορους τρόπους μέσα από τους οποιούς οι εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα μέσα στο σχολείο.