Συγκοινωνούντα δοχεία

Τα προβλήματα στο Γ.Ν. Μεσολογγίου, όπως αναφέρει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών του νομού Αιτωλοακαρνανίας σε ανακοίνωσή της, σημαίνουν επιπλέον φόρτο για το Γ.Ν. Αγρινίου, αφού ασθενείς και εξετάσεις φορτώνονται πλέον σε αυτό.

Και δεν είναι οι μόνοι που επισημαίνουν κάτι τέτοιο… Σε παλιότερη συνέντευξή του στην webtv του myagrinio.gr ο δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης που είχε αναφέρει πως το θέμα του νοσοκομείου στο Μεσολόγγι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και την κατάσταση στο νοσοκομείο Αγρινίου! «Είναι λάθος η λογική επειδή γίνεται στο Αγρίνιο ένα νέο νοσοκομείο, αυτό να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς το νοσοκομείο Μεσολογγίου. Αυτό θα επιφέρει την καταστροφή και των δύο νοσοκομείων» σημειώνε τότε ο Π. Κατσούλης.

Και δυστυχώς αυτή η άποψη συνεχώς επιβεβαιώνεται από την πραγματικότητα. Το θέμα των παροχών υγείας στο νομό -που μόνο μπορεί να ενώσει- θα πρέπει επιτέλους να το δούμε ως κοινωνία και να το δει το υπουργείο συνολικά. Διαφορετικά αν το νοσοκομείο στο Μεσολόγγι φτάσει να λειτουργεί σαν κέντρο υγείας, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, τότε με μαθηματική βεβαιότητα και το νοσοκομείο του Αγρινίου θα αντιμετωπίσει προβλήματα αν αναλάβει περισσότερο φόρτο από αυτό που μπορεί να αντέξει…