Εκτροπή του Αχελώου : Η Συντονιστική διαπιστώνει, η σύσκεψη αγνοείται…

Στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων του Υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη, περί μουρλών που προσφεύγουν στο ΣτΕ –φέρνοντας το παράδειγμα της εκτροπής του Αχελώου- συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου για να… διαπιστώσει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις…

Πάντως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι φορείς της Θεσσαλίας έχουν προκαλέσει τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον δύο φορές ευρείες συσκέψεις για το θέμα παρουσία πολλών και αρμοδίων με το θέμα υπουργών της κυβέρνησης. Στις αρχές του 2020 μάλιστα –πριν την έλευση της πανδημίας- από παράγοντες της Αιτωλοακαρνανίας διαρρέονταν ότι ανάλογη σύσκεψη επρόκειτο να γίνει και με τους φορείς της Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου η Κυβέρνηση να ακούσει και τις δύο –εν πολλοίς όμως γνωστές- απόψεις. Τέτοια σύσκεψη όμως με τους Αιτωλοακαρνάνες δεν έγινε ποτέ.

Ενώ στην Αιτωλοακαρνανία δεν έχουμε καταφέρει να ούτε καν μια τέτοια σύσκεψη, οι Θεσσαλοί με το “πάτημα” που τους δίνει η ενεργειακή κρίση έχουν φτάσει στο σημείο να ζητούν συζήτηση για την εκτροπή του Αχελώου ακόμη και στην Ολομέλεια της Βουλής.