“Να μην σβηστεί η ελπίδα από τα μάτια των παιδιών” [HDvideo]

“Μάθημα” αλληλεγγύης και κυρίως το μήνυμα ότι η ελπίδα δεν χάθηκε προσφέρουν στο Αγρίνιο 41 εθελοντές εκπαιδευτικοί σε 364 παιδιά οικογενειών που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και την πολιτική των μνημονίων.

Δείτε το τηλεοπτικό ρεπορτάζ στην webtv του myagrinio.gr

Η κάμερα του myagrinio.gr βρέθηκε στο χώρο του 2ου και 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, όπου λειτουργεί το κοινωνικό φροντιστήριο υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και την οργανωτική προσπάθεια της ενορίας του Αγίου Δημητρίου και του εφημέριου π. Κωνσταντίνου Καντάνη. 364 μαθητές όλων των τάξεων του γυμνασίου και λυκείου αυτή τη σχολική χρονιά είχαν την δυνατότητα να κάνουν δωρεάν μάθημα μέσα από την εθελοντική εργασία 41 εκπαιδευτικών. Στην κάμερα του myagrinio.gr εθελοντές εκπαιδευτικοί και ο π. Κωνσταντίνος Καντάνης καταγράφουν τα αποτελέσματα της όλης προσπάθειας μέσα από την πρόοδο των μαθητών τους και την ανακούφιση των οικογενειών τους.

Πλησιάζοντας στο τέλος της σχολικής χρονιάς τα παιδιά που συμμετείχαν στο κοινωνικό φροντιστήριο ετοιμάζουν με την χορωδία τους, το θεατρικό τμήμα και το τμήμα παραδοσιακών χορών μια γιορτή για τη λήξη της σχολικής χρονιάς που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαίου στον προαύλιο χώρο του Αγίου Δημητρίου.