«ΜΑΖΙ στην αλληλεγγύη»

«ΜΑΖΙ στην αλληλεγγύη»
Διανέμεται δωρεάν το ενημερωτικό έντυπο χρηστών της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης»

Πηγή συμβολισμών που είναι συνυφασμένοι με τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» είναι η λέξη «ΜΑΖΙ», που κυριαρχεί στο νέο φύλλο της δωρεάν ενημερωτικής έκδοσης «ΖΕΥΞΗ PASS», που οι ταξιδιώτες της πασχαλινής εξόδου συναντούν από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, στα κιβώτια διανομής του Σταθμού Διοδίων του Αντιρρίου.

Στη συγκεκριμένη έκδοση του «ΖΕΥΞΗ PASS» εμφανίζεται για πρώτη φορά ο συμπληρωμένος εταιρικός λογότυπος της παραχωρησιούχου εταιρείας, όπου – σε φόντο ελληνικής σημαίας – προστίθεται η φράση «ΜΑΖΙ χτίζουμε γέφυρες», η οποία απηχεί τη βασική τεχνογνωσία που απέκτησαν οι άνθρωποι της Γέφυρας, χτίζοντας αρχικά μικρές γέφυρες μεταξύ τους – προκειμένου να συνεπιδιώξουν ως ομάδα την κατασκευή του Έργου – και στη συνέχεια χτίζοντας (κατά τη διάρκεια της λειτουργίας) γέφυρες διαλόγου με πολίτες, θεσμούς και συλλογικότητες, στο πλαίσιο συμβατικών ή ηθικών υποχρεώσεων.

«Πυλώνας ένας = κανένας» ισχυρίζεται στο κεντρικό άρθρο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, υπερθεματίζοντας σε πίστη προς τη δύναμη των συμπράξεων – και δη αυτών του επιχειρηματικού κόσμου – που αποβαίνουν υπέρ της κοινωνίας.

Υπόδειγμα αυτής της λογικής είναι η συγκεκριμένη έκδοση, στην οποία συμπράττουν η INTERAMERICAN και η JETOIL, στηρίζοντας με πρωτοβουλίες τους την Ένωση Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», που ιδρύθηκε από τη ΓΕΦΥΡΑ το 2010 με επικεφαλής τον τ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο. Η μεν INTERAMERICAN προσφέρει στους «Π.Α.» τα ασθενοφόρα της στη Δυτική Ελλάδα, για δωρεάν διακομιδή σε εφημερεύον νοσοκομείο, λόγω ασθένειας ή ατυχήματος, μελών των φορέων που συμμετέχουν στην κοινωνική πλατφόρμα. Η δε JETOIL καινοτομεί, παροτρύνοντας τους πολίτες για έμπρακτη αλληλεγγύη, αφού κόβοντας από την πρώτη σελίδα το κουπόνι αξίας 2€ και καταθέτοντάς το σε πρατήρια της εταιρείας (χωρίς υποχρέωση αγοράς προϊόντων της), μπορούν να συνεισφέρουν στη συγκέντρωση ποσού που θα μεταφραστεί σε πετρέλαιο θέρμανσης υπέρ των αναγκών των «Πυλώνων». Τέλος, η ΓΕΦΥΡΑ, αν και ιδρύτρια και βασική υποστηρίκτρια των «Π.Α.» πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα, συνδέοντας κάθε νέο συμβόλαιο του ΓΕΦΥΡΑ e-pass (επιβατικών & φορτηγών) με οικονομική ενίσχυση των φορέων που συναπαρτίζουν την «Ένωση».

Η ύλη του εντύπου που κυκλοφορεί σε 40.000 αντίτυπα σε σχήμα ταμπλόιντ, συμπληρώνεται (εκτός από άρθρα και συνεντεύξεις) με συμβουλές για την οδική ασφάλεια και ρεπορτάζ για την πρωτοβουλία για τη «ΦΡΑΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», δηλαδή της παραγωγής με την υποστήριξη της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και της εθελοντικής κίνησης Gefyristas, γλυκού κουταλιού και μαρμελάδας από φράουλες Αράξου, που πωλείται υπέρ της διάσωσης της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΙΡΙΣ» στο Ρίο Πατρών.

«Προϊόν της Γέφυρας είναι ΚΑΙ η αλληλεγγύη» είναι το συμπέρασμα της ανάγνωσης του «ΖΕΥΞΗ PASS», που γεννήθηκε από τη θέληση να ευαισθητοποιηθεί ο όγκος των πολιτών που θα εκδράμει για τη Λαμπρή.