Άνοδος στην Γ Εθνική για τον Α.Ο. Βόνιτσας με εκπληκτική φιέστα

Ο Α.Ο. Βόνιτσας χθες άλλαξε κατηγορία αφού είναι ήδη Πρωταθλητής ΕΣΚΑΒΔΕ και από του χρόνου θα παίζει στην Γ Εθνική, σε μια κατηγορία που είχε αγωνιστεί πάλι την περίοδο 2009-2010. Χθες το απόγευμα στο κλειστό Γυμναστήριο της Βόνιτσας η ομάδα Μπάσκετ της Βόνιτσας γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την άνοδο. Χθες σήκωσε το κύπελλο του Πρωταθλητή.

Το απόγευμα αυτό που ζήσαμε όσοι παραβρεθήκαμε στο γήπεδο και παρακολουθήσαμε τον αγώνα μεταξύ παλαιμάχων και της σημερινής πρωταθλήτριας ομάδας του Α.Ο.Β., την φιέστα και την απονομή του Πρωταθλήματος από τον πρόεδρο της ΕΣΚΑΒΔΕ κύριο Κώστα Νικάκη ήταν μαγικό.Πραγματικά οι υπεύθυνοι της ομάδας του Α.Ο.Β πραγματοποίησαν μια καταπληκτική φιέστα. Φυσικά το γεγονός της βραδιάς ήταν ο αγώνας μεταξύ Παλαιμάχων και των σημερινών παικτών.

Οι αναμνήσεις και η ιστορία του Μπάσκετ της Βόνιτσας ήταν εκεί. Από τους αγώνες στο τσιμεντένιο γήπεδο του Γυμνασίου και του Λυκείου της Βόνιτσας ,μέχρι τους αγώνες στο Κλειστό Γυμναστήριο της Βόνιτσας, οι αναμνήσεις ζωντάνεψαν. Αυτή ομάδα έχει διδάξει ήθος και έχει δημιουργήσει μια κουλτούρα που εντυπωσιάζει και ξεχωρίζει. Χθες στην φιέστα ήταν μερικοί από τους παίκτες που χάραξαν την πορεία αυτής της ομάδας από τα πέτρινα και ωραία χρόνια μέχρι και σήμερα.

Οι παίκτες κέρδισαν την άνοδο στην Γ Εθνική για τον Α.Ο.Β είναι οι:
Γκαρντ
Καραμπάς Γιάννης – Ζαχαράκης Βαγγέλης- Κακιούζη ςΔιονύσης – Κιτσαντάς Σάκης – Μασούρας Περικλής – Μάρης Αλέξης – Καββαδάς Γιάννης – Μπρίνιας Σπύρος
Φοργουοντ
Πέρλης Αποστόλης – Βλαβιανός Θεολόγος – Ζαχαράκης Γεώργιος
Σέντερ
Κοντογιάννης Παναγιώτης – Θειακός Λουκάς – Μαζαράκης Θεόδωρος

Ξεχωριστή θέση και καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία έπαιξε και ο Προπονητής του Α.Ο.Β. Παπίρης Κώστας. Ο Πρεβεζάνος Κόουτς έχει συνδέσει το όνομα του με την ιστορία της ομάδας Μπάσκετ της Βόνιτσας, αφού ήταν αυτός που την οδήγησε πάλι την περίοδο 2008-2009 στα σαλόνια της Γ Εθνικής. Την απονομή του Πρωταθλήματος και των μεταλλίων έκαναν, ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Κώστας Νικάκης ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος και το Μέλος της ΕΣΚΑΒΔΕ Μπεστιάς Γεώργιος.

πηγή : amvrakikosnews.com