Μεγάλο ενδιαφέρον για την ημερίδα της Α/Δ Ακαρνανίας για την παραβατικότητα [pics]

Σε μια εποχή που οι άνθρωποι λόγω της ύφεσης που βιώνει η Ελληνική κοινωνία προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχική τους ηρεμία για να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες υποχρεώσεις τους.Σε μια εποχή που οι ανθρώπινες αξίες δοκιμάζονται βάναυσα λόγω της μείωσης του επιπέδου διαβίωσης. Σε μια εποχή που οι νέοι άνθρωποι αγωνιούν για το μέλλον τους και περιμένουν από τους κρατούντες τα ηνία, την δημιουργία μιας πιο δίκαιης και πιο ασφαλούς κοινωνίας, το θέμα της παραβατικότητας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ…

Η κατάμεστη αίθουσα του Παπαστράτειου Μεγάρου Αγρινίου στη σημερινή ημερίδα που διοργάνωσαν η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών τοπική διοίκηση Ακαρνανίας και η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, σε συνεργασία με την Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου θέμα « Η παραβατικότητα στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία. Ψυχοκοινωνικές και πολιτισμικές διαστάσεις» δηλώνει του λόγου το αληθές και το ενδιαφέρον του κόσμου.

Εισηγητές ήταν η κα Κατάκη Χάρις διδάκτωρ ψυχολόγος και η ψυχοθεραπεύτρια Ανδρεοπούλου Όλγα που ανέπτυξαν την ψυχοκοινωνική και πολιτισμική διάσταση του θέματος. Για τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα της παραβατικότητας και της βίας στον τόπο μας και για την αντιμετώπισή του από την Ελληνική Αστυνομία μίλησε ο αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Ακαρνανίας Ανδρέας Αποστολόπουλος. Σε μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες αλλά και ανησυχητικές διαστάσεις του φαινομένου την ενδοσχολική βία αναφέρθηκε ο κ. Π. Καλογεράς, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριότητων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Αιτ/νίας. Τέλος άκρως ενβδιαφέρουσα ήταν ομίλία του τέως Δικαστικού λειτουργού Β. Γιαννακά που μίλησε για την αντιμετώπιση του ζητήματος της παραβατικότητας από την ελληνική δικαιοσύνη και εστίασε κυρίως στο όχι και τόσο καλό βαθμό απονομής της δικαιοσύνης, ενώ υπέδειξε παραδείγματα χωρών του εξωτερικού όπου η δικαιοσύνη έχει συμβάλλει στην καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου.

Κοινή συνισταμένη όλων ήταν ότι οι τοπικοί άρχοντες, οι αστυνομικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι δικαστικοί, αλλά και απλοί πολίτες μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου δρώντας από κοινού και κυρίως μελετώντας καλύτερα το φαινόμενο των βίαιων, παραβατικών, εγκληματικών συμπεριφορών και τα αίτια των συμπεριφορών αυτών.