Επιχείρηση άμβλυνσης των εντυπώσεων για τη δωρεά της οικογένειας Παπαστράτου

Επιχείρηση άμβλυνσης των εντυπώσεων που προκάλεσε η ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου στο πρώην κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας από την εταιρεία Παπαστράτος ΑΒΕΣ είχαμε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον δήμαρχο Π. Μοσχολιό.

Η αναφορά του δημάρχου προέκυψε έπειτα από ερώτηση του συμβούλου της αντιπολίτευσης Λάμπρου Κουτρουλού για το γεγονός ότι δεν κλήθηκαν να παρευρεθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Ο Παύλος Μοσχολιός διευκρίνισε ότι η δωρέα από τη οικογένεια Παπαστράτου έγινε προς τη διοίκηση του Ιδρύματος Παπαστράτος και όχι προς το δήμο Αγρινίου. Πρόσθεσε μάλιστα πως η όλη “διαδικασία”, έτσι αποκάλεσε την εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 9/5, αφορούσε την αλλαγή ΔΣ στη διοίκηση του ιδρύματος Παπαστράτος και μόνο. “Απλά και μόνο τώρα (σ.σ με το νέο ΔΣ) θα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την γρηγορότερη και αποτελεσματική αξιοποίηση της περιουσίας του ιδρύματος” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως όταν τροποποιηθεί το καταστατικό του ιδρύματος θα προκύψει ένα νέο ΔΣ μετά την αποχώρηση των δυο μελών της οικογένειας Παπαστράτος που μετέχουν τώρα στο ΔΣ. Τέλος ο Π. Μοσχολιός αποκάλυψε πως ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η “ειδική αυτή εκδήλωση” να λάβει χώρα στο γραφείο του, αλλά εν τέλει κλήθηκαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας και μόνο οι επικεφαλείς των παρατάξεων. “Μια διαδικασία αυτού του επιπέδου δεν ήταν για να μεγιστοποιηθεί” είπε αιτιολογώντας το γεγονός ότι δεν κλήθηκαν φορείς της πόλης.

Όλα λοιπόν όσα είπε χθες ο Παύλος Μοσχολιός δημιουργούν ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από την υπόθεση και μόνο ως επιχείρηση άμβλυνσης των εντυπώσεων μπορεί να εκληφθεί αν τα συγκρίνει κανείς με όσα ανέφερε το δελτίο τύπου του δήμου Αγρίνιου προς το τοπικά ΜΜΕ που διανεμήθηκε στις 9 Μαΐου λίγη ώρα μετά την εκδήλωση. Έγραφε τότε η ανακοίνωση του δήμου : “Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη, 9 Μαΐου) στο πρώην κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας, η εταιρεία Παπαστράτος και η οικογένεια Παπαστράτου παραχώρησαν τη διοίκηση του Ιδρύματος Παπαστράτος στους πολίτες του Αγρινίου καθώς επίσης και τα δύο κτίρια 6.000 τ.μ. στο κέντρο της πόλης και 1,5 εκατομμύριο ευρώ που διαθέτει το Ίδρυμα“. Το δελτίο τύπου είναι ξεκάθαρο : μιλά για παραχώρηση στους πολίτες του Αγρινίου…

Οι αντιφάσεις λοιπόν ανάμεσα στα όσα είπε χθες ο Π. Μοσχολιός, στα όσα συνέβησαν στο πρώην κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας στις 9/5 και στα όσα γράφει η ανακοίνωση του δήμου είναι καταφανέστατες και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ούτε σε εκείνη την “εκδήλωση”, ούτε χθες στο δημοτικό συμβούλιο έγινε λόγος για το ποια μπορεί να είναι η αξιποίηση της δωρεάς στο ίδρυμα Παπαστράτος δημιουργούν αρκετά ερωτηματικά γύρω από την όλη διαχείριση του ζητήματος.

Αν μιλάμε για μια “διαδικασία αυτού του επιπέδου” ποιος ο λόγος να εκδοθεί από το δήμο Αγρινίου δελτίο τύπου; Ακόμη και αν άξιζε να εκδοθεί ένα δελτίο τύπου γιατί ο δήμος Αγρινίου εκδίδει δελτίο τύπου για λογαριασμό του ιδρύματος Παπαστράτος; Πρόκειται εν τέλει για μια δωρέα προς την πόλη ή όχι;