Να χεις δίκιο και να το χάνεις…

Ο Γ. Ζαμπάρας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου, είναι ο πιο έμπειρος δημοτικός σύμβουλος του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου μετρώντας 25 και πλέον χρόνια διαρκούς θητείας, γι΄αυτό και χθες είχε το θάρρος να παραδεχθεί ότι ήταν παράλειψή του που δεν έφερε στο δημοτικό συμβούλιο την απόφαση για ενσωμάτωση του ειδικού τέλους 80% στον τρόπο υπολογισμού της τιμολόγησης του νερού.

Το θέμα, όπως προέκυψε από την μη νομοθετική ανανέωση της παράτασης του τέλους, ήταν εξόχως πολιτικό και αυτοδιοικητικό και προφανώς έπρεπε να συζητηθεί στο ανώτατο όργανο της πόλης. Αλλά αυτό είναι δυστυχώς ένα κακό χούι της δημοτικής αρχής και της παράταξης Μοσχολιού να “φοβάται” τις συζητήσεις… Κι όμως αν το θέμα είχε συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο τώρα δεν θα υφίστατο κανένα θέμα. Θα είχε συζητηθεί, θα ήταν γνωστό, θα είχαν τοποθετηθεί οι παρατάξεις… και δεν θα “περνούσε” το όποιο “κακόβουλο” -όπως πιστεύει η ΔΕΥΑΑ- σχόλιο. Σε αυτή την περίπτωση η εμπειρία του κ. Ζαμπάρα δεν προστάτεψε ούτε τον ίδιο, ούτε τη δημοτική αρχή…

Εν τω μεταξύ δεν μπορεί να λέγεται ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για το πως αναλύεται ο λογαριασμός της ΔΕΥΑ… Σίγουρα όλους μας νοιάζει πρωτίστως το τι πληρώνουμε και ευτυχώς η ΔΕΥΑ δεν έβαλε καμία αύξηση στο νερό. Αν μια γιαγιά στη Καψοράχη δεν ενδιαφέρεται για το πως αναλύεται ο λογαριασμός της ΔΕΥΑ, η δημοτική αρχή θα πρέπει να ξέρει ότι υπάρχει και κόσμος που θέλει να ξέρει τι πληρώνει για να μπορεί να κρίνει… Στο λογαριασμό της ΔΕΗ για παράδειγμα, βλέπω πόσα είναι τα δημοτικά τέλη και αναλόγως κρίνω, βλέπω πόσο είναι το χαράτσι, πόσα πληρώνω για την ΕΡΤ, (το πως αντιδρώ όταν βλέπω αυτά τα δυο είναι άλλο θέμα) Έτσι θέλω να βλέπω και πόσα πληρώνω για τα έργα της ΔΕΥΑ για να μπορώ να κρίνω το ποσό ανάλογα με τι βλέπω, όταν καθαρίζω το φίλτρο νερού της βρύσης μου… Αυτή η σημαντική κατ΄εμέ παράμετρος θα έμπαινε σε μια συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, αν γίνονταν… συζήτηση.