Ορεινή Ναυπακτία!

Στην αγκαλιά της φύσης χαλαρώνουμε σε ένα από τα όμορφα χωριά της περιοχής.
Η ορεινή Ναυπακτία αν και τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στην κούρσα των δημοφιλών τουριστικών προορισμών, διατηρεί ακόμα την αγνότητα και την αυθεντικότητα της, προσφέροντας παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία σε όλο της το εύρος.

Για εσάς που αγαπάτε την φύση, την πεζοπορία στα βουνά και την χαλάρωση που σου χαρίζει μια εκδρομή μακρυά από πολύβοους προορισμούς, τα χωριά της είναι η καλύτερη επιλογή. Στα 880 μέτρα υψόμετρο θα συναντήσετε το γραφικό κεφαλοχώρι Πλάτανος. Πρόκειται για ένα από τα πιο ζωντανά και πολυπληθή χωριά της περιοχής και σίγουρα το κατάλληλο μέρος για εξορμήσεις.

Ορεινή Ναυπακτία Πλάτανος 2Ένα μεγάλο πλατάνι που υπήρχε στη θέση Μεγάλη Βρύση, έγινε η αφορμή για να πάρει το όνομα του. Χτισμένο σύμφωνα με τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά των σπιτιών της Ρούμελης, ο Πλάτανος συγκεντρώνει ντόπιους και τουρίστες στην κεντρική του πλατεία, που τη στολίζει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Γευθείτε το ονομαστό κρασί του και μιλήστε με τους ντόπιους για τις δυνατότητες που είχαν οι πρόγονοι τους στο εμπόριο τα περασμένα χρόνια, που ήταν γνωστοί ως Κραβαρίτες. Ο ποταμός Εύηνος αποτελεί ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο του χωριού, όπως επίσης και η τεχνητή λίμνη Ευηνολίμνη.

Δραστηριότητες
Ο Πλάτανος θα γίνει το ορμητήριο σας για την περιήγηση και γνωριμία των γύρω χωριών και την μοναδική φύση της περιοχής. Θα λατρέψετε τη βόλτα στην Ευηνολίμνη και το εντυπωσιακό τεχνητό φράγμα, αφού στη διαδρομή σας θα συναντήσετε πέτρινα γεφύρια και παραδοσιακούς μύλους μέσα στο δάσος. Οι περίπατοι στα βατά μονοπάτια του χωριού, μέχρι κάποιο εξωκλήσι ή ένα μοναχικό παγκάκι θα διώξει μακρυά το άγχος της καθημερινότητας, ενώ παράλληλα η περιοχή είναι κατάλληλη και για βόλτα με ποδήλατο ή ακόμα και για ορειβασία. Μπορείτε επίσης να επισκευθείτε την ξακουστή Χώμορη και τα χωριά Άγιος Δημήτριος και Περδικόβρυση, μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο.

Πώς θα φτάσετε

Από τη Ναύπακτο ακολουθείτε τη διαδρομή προς Ορεινή Ναυπακτία. Μετά από δέκα περίπου χιλιόμετρα ξεκινάει η ανάβαση και περίπου 40 λεπτά αργότερα θα φτάσετε στον Πλάτανο. Η διαδρομή είναι μοναδική καθώς στο μεγαλύτερο μήκος της διασχίζει πυκνά δάση.Εναλλακτικά λίγο πριν από το Αγρίνιο στην Εθνική Οδό Αντίρριου-Ιωαννίνων στρίβετε προς Θέρμο. Μετά το Θέρμο ακολουθείτε τις πινακίδες για Πλάτανο και περίπου 25 λεπτά μετά θα έχετε φτάσει. Η τρίτη διαδρομή από Λαμία και μέσω Αράχωβας καταλήγει στον Πλάτανο.

πηγή : metrogreece.gr