Τακίδης : «Είμαστε η καλύτερη ομάδα των πλέι οφ…»

Ότι δεν κατάφεραν να κάνουν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, είναι αποφασισμένοι να κάνουν τώρα οι παίκτες του Παναιτωλικού και μέσω πλέι οφ να ανεβούν στη Σούπερ Λίγκα. Η χθεσινή νίκη τους επί του Ηρακλή (2-0), τους έφερε πρώτους στη βαθμολογία, μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου και πλέον το επερχόμενο μεταξύ τους ντέρμπι, κεντρίζει τα βλέμματα όλων. Ο Γιάννης Τακίδης, μίλησε στο pamesports για τα πλέι οφ και χαρακτήρισε φαβορί την ομάδα του για την άνοδο, σχολίασε τις ομάδες που ανέβηκαν απευθείας στη Σούπερ Λίγκα, ενώ αναφέρθηκε και στο επικείμενο ντέμρπι με τον Ολυμπιακό. Ο πορτιέρο του Παναιτωλικό στάθηκε και στην έλευση του Μάκη Χάβου, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα λάθη που στοίχισαν στην απευθείας άνοδο.

Γιάννη, Παναιτωλικός – Ηρακλής 2-0. Φαίνεται ότι είχατε ένα εύκολο απόγευμα….
«Θέλω να σου πω ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο απόγευμα. Όσο μέναμε στο 1-0 αγχωνόμασταν, γιατί φοβόμασταν πως μπορεί να έρθει πάλι κάποιο γκολ από το πουθενά και να ισοφαριστούμε, όπως με τη Νίκη Βόλου. Είχαμε τις ευκαιρίες και πιέζαμε, ο Ηρακλής μας απείλησε μόνο μία φορά. Ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά και στο τέλος ευτυχώς πετύχαμε και ένα δεύτερο γκολ, που μας έδωσε ηρεμία και σιγουριά».

Τον Ηρακλή σαν ομάδα πως τον είδες; Ήταν όπως τον περίμενες ή παρουσιάστηκε διαφορετικός;
«Ήταν πολύ καλύτερη ομάδα από την τελευταία φορά που την είχαμε αντιμετωπίσει. Αν και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα στα πλέι οφ δεν είναι θετικά για τον Ηρακλή, παρουσιάστηκε πολύ καλύτερος από ότι την προηγούμενη φορά, Φάνηκε ότι ο Σίνισα Γκόγκιτς άλλαξε κάποια πράγματα προς το καλύτερο και η ομάδα βελτιώθηκε».

Η ισοπαλία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τη Νίκη Βόλου, είναι ένα αποτέλεσμα που σας βόλεψε τη δεδομένη στιγμή;
«Σίγουρα ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για μας. Ωστόσο θέλω να κοιτάμε μόνο τα δικά μας παιχνίδια και να μη εξαρτόμαστε από άλλα αποτελέσματα, Όσο εμείς κερδίζουμε, είμαστε καλά».

Από την αρχή της σεζόν ήσασταν από τα φαβορί για την απευθείας άνοδο. Τι πήγε στραβά και τελικά χάθηκε αυτός ο στόχος; Κάποια στιγμή είχατε μπει και στην τριάδα.
«Στράβωσαν πολλά πράγματα. Αρχικά δεν κάναμε καλό ξεκίνημα και αυτό μας επηρέασε λίγο ψυχολογικά. Μετά όταν αρχίσαμε να παίρνουμε τα πάνω μας, ήρθαν κάποια άσχημα αποτελέσματα στο δεύτερο γύρο, που δεν τα περιμέναμε και έτσι χάθηκαν κάποιοι πολύτιμοι βαθμοί. Είναι πολύ δύσκολο να δίνει 40-42 παιχνίδια και στο τέλος να βλέπεις ότι σου λείπουν μόνο ένας-δύο βαθμοί για την απευθείας άνοδο. Είναι πολύ άδικο. Ωστόσο το χωνέψαμε γρήγορα και πλέον συγκεντρωνόμαστε στα πλέι οφ. Αφού δεν βγήκαμε κατηγορία απευθείας, θα βγούμε από τα πλέι οφ».

Πάντως είναι περίεργο ότι τερματίσατε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με τον τίτλο της καλύτερης επίθεσης και της καλύτερης άμυνας…
«Αυτό δείχνει ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Αν δεν υπήρχαν κάποια στραβοπατήματα, θα τερματίζαμε μέσα στην πρώτη τριάδα ή ακόμα και πρώτο».

Ο τίτλος του φαβορί θεωρείς ότι σας άγχωσε και λίγο παραπάνω;
«Ξέραμε όλα τα παιδιά που ήρθαμε. Δεν ήρθαμε σε μία ομάδα απλά για να παίξουμε ποδόσφαιρο και ξαφνικά μας είπαν ότι πάμε για άνοδο. Ήρθαμε όλοι με σκοπό να ανεβάσουμε τον Παναιτωλικό στη Σούπερ Λίγκα, οπότε δεν θεωρώ ότι υπήρχε τέτοιο θέμα».

Βλέποντας την τετράδα των πλέι οφ (Παναιτωλικός, Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου και Ηρακλής), τι σου έρχεται στο μυαλό;
«Σίγουρα σκέφτομαι ότι πρόκειται για τέσσερις πολύ καλές και ποιοτικές ομάδες, Ωστόσο σκέφτομαι και το πόσες ιστορικές ομάδες έμειναν εκτός πλέι οφ, όπως η Δόξα Δράμας και η Λάρισα. Αυτό δείχνει πόσο δύσκολο και ανατρεπτικό ήταν το φετινό πρωτάθλημα».

Πιστεύεις πως εσείς ή κάποια άλλη ομάδα από αυτές θα μπορούσε να είναι απευθείας στη Σούπερ Λίγκα;
«Εμείς θα μπορούσαμε να είμαστε απευθείας στη Σούπερ Λίγκα, γιατί θεωρώ ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα από τις τέσσερις».

Από την πρώτη τριάδα, σου έχει κάνει εντύπωση η παρουσία κάποιας ομάδας (Απόλλων Αθηνών, Εργοτέλης και Καλλονή).
«Για να είμαι ειλικρινής, ην Καλλονή την περίμενα στην πρώτη τριάδα, γιατί έβλεπα ότι έχει και καλούς παίκτες αλλά παίζει και καλό ποδόσφαιρο. Ο Απόλλων Σμύρνης με εξέπληξε γιατί στην αρχή δεν μιλούσε κανείς για άνοδο, τουλάχιστον απευθείας. Σιγά-σιγά όμως ανέβηκε στην κορυφή και με σταθερά βήματα διατηρήθηκε εκεί. Έκανε και κάποιες σωστές κινήσεις τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, οπότε όλα δούλεψαν ρολόι. Επίσης δεν περίμενα και τον Εργοτέλη. Αν σκεφτεί κανείς τι τράβηξαν αυτά τα παιδιά όλη τη χρονιά, με το χαμό του προέδρου τους και τα οικονομικά προβλήματα… Τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια που άντεξαν».

Βλέποντας στην αρχή του πρωταθλήματος τις ομάδες, ποιες θεωρούσες εσύ φαβορί για την απευθείας άνοδο;
«Έβλεπα τον Παναιτωλικό, τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό, Ωστόσο στην πορεία πολλά πράγματα άλλαξαν».

Ξεκινήσατε τη σεζόν με τον Νίκο Καραγεωργίου και στα μέσα της χρονιάς συνεχίσατε με τον Μάκη Χάβο. Τελικά λειτούργησε θετικά για την ομάδα αυτή η αλλαγή ή όχι;
«Θα σου πω το εξής. Ο Νίκος Καραγεωρίου είναι ένας προπονητής εξαιρετικός, που έκανε πολύ καλή δουλειά όχι μόνο με εμάς αλλά και με τον Εργοτέλη στον οποίον ήταν για επτά ολόκληρα χρόνια. Κανεις δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Απλά με τον κύριο Καραγεωργίου δεν…. ταίριαξε η συνεργασία. Έκανε σωστά τη δουλειά του, απλά κάτι δεν πήγε καλά και κάτι δεν πήγε όπως θα το περιμέναμε. Απλά δεν ταίριαξε στον Παναιτωλικό. Σε ότι αφορά την έλευση του Μάκη Χάβου, το ότι είμαστε 21 αγώνες αήττητοι, νομίζω ότι αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο αν η έλευση του βοήθησε ή όχι. Μας βοήθησε πολύ και ψυχολογικά, οπότε θεωρώ ότι λειτούργησε θετικά αυτή η αλλαγή».

Την Κυριακή αντιμετωπίζετε στην έδρα σας τον Ολυμπιακό Βόλου. Τι θα πρέπει να προσέξετε σε αυτό το ματς;
«Θα πρέπει να προσέξουμε μόνο τους εαυτούς μας. Δεν θα κοιτάξουμε τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά θα κοιτάξουμε μόνο το δικό μας παιχνίδι. Θα μπούμε μέσα και θα παίξουμε όπως πρέπει να παίξουμε σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Θέλει προσοχή και συγκέντρωση… Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που διαθέτει έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».