Όταν ο Ανρί Καμαρά… έχει κέφια

Από το χέρι έχει πάρει στα πλέι οφ τον Παναιτωλικό ο Ανρί Καμαρά. Ο Σενεγαλέζος, που τον Μάιο συμπλήρωσε τα 36 του χρόνια, είναι με διαφορά ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης της διαδικασίας. Στο εκτός έδρας 1-1 με τη Νίκη Βόλου πέραν του γκολ που έβαλε «χόρευε» τους αντίπαλους αμυντικούς σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου, ενώ στο προχθεσινό 2-0 επί του Ηρακλή στο Αγρίνιο είχε μία ασίστ κι ένα γκολ.

Μάλιστα στα τελευταία τέσσερα ματς μετρά πέντε γκολ και δύο ασίστ, αποδεικνύοντας ότι είναι… σεληνιασμένος, ενώ το σημαντικό για τον Παναιτωλικό είναι πως τα 12 γκολ και οι τέσσερις ασίστ του ύψους 1,76 μ. επιθετικού (σε 36 συμμετοχές) έχουν μεταφραστεί σε 10 νίκες και δύο ισοπαλίες σε 12 ματς για τους Αγρινιώτες (32 βαθμοί από το σύνολο των διεκδικούμενων 36). Οπερ μεθερμηνευόμενον; Οταν ο Ανρί έχει κέφια, τα «καναρίνια», αν δεν κερδίσουν, σίγουρα δεν χάνουν.

Tα 14 γκολ με τη Σεντάν και τα 12 με Ξαμάξ, Γουίγκαν
Ο ίδιος στο περιβάλλον του δηλώνει αποφασισμένος να πανηγυρίσει την επάνοδο στη Super League με τους «κυανοκίτρινους» και παράλληλα εκείνος να σημειώσει ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα. Την κορυφαία επίδοση στη σταδιοδρομία του αναφορικά με (και αποκλειστικά σε) αγώνες πρωταθλήματος (δεν υπολογίζουμε Κύπελλο και Ευρώπη) την είχε τη σεζόν 2002-03 με τη φανέλα της Σεντάν.

Τότε σε 34 ματς της League 1 (πρώτη κατηγορία της Γαλλίας) είχε σκοράρει 14 φορές. Δώδεκα γκολ έχει πετύχει σε μία χρονιά άλλες δύο φορές. Τη σεζόν 1999-2000 σε 20 ματς με την Γκρασχόπερς (1η Ελβετίας) και το 2005-06 με τη Γουίγκαν σε 29 ματς της Πρέμιερ Λιγκ.

Σαφέστατα το επίπεδο σ’ εκείνα τα πρωταθλήματα ήταν υψηλότερο, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει για τον Παναιτωλικό από τη στιγμή που ο Καμαρά έχει θέσει ως δευτερεύοντα στόχο του (ο πρωτεύων είναι το πρωτάθλημα) την επίτευξη 15 τερμάτων. Στα τέσσερα ματς που απέμειναν θα επιδιώξει να τα πετύχει.

Η εξήγηση και η υπόσχεση για τον Βόλο
Κάποιοι που επιχειρούν να εξηγήσουν την κορύφωση της απόδοσής του στα τελευταία παιχνίδια τονίζουν αφενός ότι ο Σενεγαλέζος διακατέχεται από ηγετικά χαρακτήρα κι αφετέρου ότι παρουσιάζεται πιο φρέσκος δεδομένου του ότι ξεκίνησε προετοιμασία στα μέσα Σεπτέμβρη (τότε επέστρεψε στα «καναρίνια») κι όχι στα τέλη Ιουλίου όπως οι υπόλοιποι συμπαίκτες του.

Τέλος, είναι αξιοσημείωτο ν’ αναφέρουμε ότι ο Καμαρά μιλώντας σε φίλους του δηλώνει ότι το Πανθεσσαλικό τον «φτιάχνει» ως γήπεδο (με τη Νίκη Βόλου ήταν καταπληκτικός) και ότι δεν φοβάται την πιθανότητα να παιχτεί εκεί την τελευταία αγωνιστική η υπόθεση άνοδος (στο τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου).

πηγή : sentragoal.gr