Το θέμα δεν είναι η ΕΡΤ, αλλά η κοινοβουλευτική Δημοκρατία [HDvideo]

Αποκλειστικές εικόνες από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τα ξημερώματα
Η camera του myagrinio βρέθηκε στις 04:30 τα ξημερώματα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και σας μεταφέρει εικόνα από τους συγκεντρωμένους που παρέμεναν εκεί όλη τη νύχτα. Κάπου εκεί άρχισαν να ακούγονται φήμες για επέμβαση των ΜΑΤ. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να εκκενώσει το κτίριο της ΕΡΤ και να σταματήσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ που πλέον εκπέμπει μόνο διαδικτυακά! Έτσι μαζί με την αναίσχυντη πράξη νομοθετικού περιεχομένου (αφού καμία έκτακτη περίσταση δεν συντρέχει και φέρει την υπογραφή μονάχα των υπουργών της ΝΔ), το θέμα δεν είναι πλέον η ΕΡΤ, αλλά η κοινοβουλευτική δημοκρατία!

Δείτε τις αποκλειστικές εικόνες στην webtv του myagrinio.gr

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ καταγγέλλουν πιέσεις για να σταματήσουν την εκπομπή τους και κάλεσαν τους πολίτες να συγκεντρωθούν στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων σε ένδειξη αλληλεγγύης. Εν τω μεταξύ, κόσμος παραμένει έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Πλήθος εργαζομένων από διαφορετικούς κλάδους έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ γενική απεργία κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Νεκρική σιγή στα ΜΜΕ – Η πιο γελοία απόφαση στην ιστορία του συνδικαλισμού
Η ΕΣΗΕΑ έκρινε ότι ο πλέον κατάλληλος τρόπος για να υποστηρίξει τη λειτουργία της ΕΡΤ είναι η απεργία σε όλα τα ΜΜΕ, η οποία και συμβάλει στη μη ενημέρωση των πολιτών για τις εξελίξεις, παραδίδοντας του στην άβυσσο της κυβερνητικής προπαγάνδας των non-paper. Πρόκειται για την πιο γελοία απόφαση στην ιστορία του ελληνικού συνδικαλισμού, πρώτη μεταξύ δεκάδων άλλων ίσων. Η ΕΣΗΕΑ σπεύδει με αυτό τον τρόπο να μας θυμίσει τις τεράστιες ευθύνες τόσο της ίδιας όσο και της ΠΟΣΠΕΡΤ για το κατάντημα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Τις πόρτες στους πρόθυμους παραβάτες του πνεύματος του Συντάγματος άνοιξαν αυτής της λογής τα κατεστημένα που πολέμησαν κάθε προσπάθεια εξυγίανσης της ΕΡΤ. Κέρδισαν να μην αλλάξει τίποτα επί Μόσιαλου, τα χάνουν όλα τώρα.

Προς ρήξη τα κόμματα της συγκυβέρνησης – Ερωτηματικό αν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ γνώριζαν
Μεγάλη αναταραχή έφερε στην τρικομματική κυβέρνηση η απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ, καθώς οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Βενιζέλος και Κουβέλης, αποφάσισαν να κοντράρουν ευθέως την απόφαση του πρωθυπουργού, καταθέτοντας πρόταση νόμου για τη μη κύρωση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Το Μαξίμου αντέδρασε άμεσα επισείοντας την απειλή της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ενώ παρακολουθεί στενά τις κινήσεις των δύο άλλων αρχηγών.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κεδίκογλου το πρωί στον Βήμα 99,5, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι οι δύο αρχηγοί δεν εξέφρασαν βέτο στον Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η ΝΔ αποφάσισε να προχωρήσει μόνη στο λουκέτο, παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.