22 προσαγωγές και 18 συλλήψεις για το μεγάλο κύκλωμα της νύχτας που εξαρθρώθηκε στο Αγρίνιο

“Στρατολογούσαν” νέα μέλη και έπαιρναν εντολές από φυλακισμένους
18 είναι οι συλληφθέντες από τους 22 που προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας από αστυνομικούς του Δίωξης Εκβιαστών της Αττικής που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα της νύχτας που εμπλέκεται σε εκβιάσεις επιχειρηματιών της περιοχής και διακίνηση ναρκωτικών. Σήμερα οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα του Αγρινίου με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας και άλλες κατηγορίες, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και η επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία. Ακόμη αξίζει να σημειωθεί ότι αναζητούνται τρία ακόμα άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Στην ουσία πρόκειται για ένα δυνατό χτύπημα που έδωσε η τοπική αστυνομία σε συμμορία που λυμαίνεται την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και όχι μόνον. Η επιχείρηση της αστυνομίας ήταν ουσιαστικά το αποτέλεσμα της συστηματικής έρευνας που ξεκίνησε πριν από περίπου 8 μήνες (!) από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου και σε συνεργασία με το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών Αττικής. Η συνεργασία αυτή απαιτήθηκε για να χρησιμοποιηθεί ο “κοριός” της αστυνομίας για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, πράγμα που “δένει” την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής ομάδας.

Από την έως τώρα έρευνα της αστυνομίας και τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες από την έρευνες που έγιναν παρουσία δικαστικών λειτουργών στα σπίτια των εμπλεκόμενων βρέθηκαν 5 όπλα (τρία πυροβόλα – δύο κρότου), 116 φυσίγγια, ποσότητα ναρκωτικών και 3 ζυγαριές ακριβείας.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση παρουσιάζει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Για παραδειγμα, δυο από τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα βρίσκονται στις φυλακές εκτίοντας ποινές και φέρονται μέσα από τις φυλακές να έδιναν εντολές στα μέλη της συμμορίας. Επίσης σημαντικό είναι πως ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν και κάποια ιδιαιτέρως νεαρά άτομα στην ηλικία, πράγμα που εκτιμάται ότι δείχνει πως το κύκλωμα πρόσφατα είχε επιχειρήσει να «στρατολογήσει» νέα μέλη.