Ωμή παραδοχή για το Άκτιο – Αμβρακία από Καλογιάννη

Αναγκασμένη είναι η κυβέρνηση να συνεχίσει την κατασκευή του οδικού άξονα Ακτίου-Αμβρακίας με τις εταιρείες συμφερόντων Μαρούλη.

Αυτό παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ. Σταύρος Καλογιάννης στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου όταν ρωτήθηκε από τη Νίκη Φούντα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός επιβεβαίωσε ότι σε ένα μόνο από τα τέσσερα τμήματα της εργολαβίας συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες κατασκευής και ότι για δεύτερη φορά επιχειρήθηκε η έκπτωση του «προβληματικού» εργολάβου στα υπόλοιπα τμήματα. Προανήγγειλε δηλδή ότι το υπουργείο θα κάνει δεκτή την ένσταση των εταιρειών στην προσωρινή έκπτωσή τους…

Ο κ. Υπουργός τόνισε πως είναι αναγκαία η εύρεση οριστικής λύσης, καθώς μια εκ νέου δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου θα έθετε ενδεχομένως σε κίνδυνο τη χρηματοδότησή του. Επιπλέον διευκρίνισε ότι είναι αβέβαιο το κατά πόσο η εργολαβία θα μπορούσε να ενταχθεί στο ίδιο πρόγραμμα χρηματοδότησης σε περίπτωση που επαναληφθεί η διαδικασία του διαγωνισμού, γεγονός που ίσως θα ήταν καταστροφικό για το έργο.

Τελικά ποια να είναι η οριστική λύση; Αυτό που ακούγεται έντονα είναι ότι και τις εργολαβίες των εταιρειών Μαρούλη θα τις αναλάβει ο Άκτωρ του Μπόμπολα ως υπεργολάβος… μπας και το έργο προλάβει το 2015 που τελειώνει το ΕΣΠΑ… Μένει βέβαια να το δούμε αυτό…