Εγκαινιάστηκε το νέο νοσοκομείο Αγρινίου [HD video + pics]

Πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου Αγρινίου (χωρίς ασθενείς). Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια σημαντική στιγμή για το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή καθώς με την παρουσίαση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του νέου Νοσοκομείου ολοκληρώνεται η σημαντικότερη υποδομή του νομού τα τελευταία χρόνια. Πλέον σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από τον διοικητή Λ.Δημητρογιάννη και τον αν. υπουργό Υγείας Μ. Σαλμά το νοσοκομείο θα λειτουργήσει τις επόμενες 10 μέρες το πολύ.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr στιγμιότυπα από τα εγκαίνια

εγκαίνια νοσοκομείουΗ εκδήλωση που έλαβε χώρα στο ισόγειο του κτιρίου, ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Κοσμάς και στη συνέχεια το λόγο έλαβαν ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ Γ. Φωτάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA“Αισθανόμαστε μεγαλύτερη την ευθύνη τώρα που το νοσοκομείο πρέπει να λειτουργήσει στο μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών” ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς και πρόσθεσε ότι “είναι το μεγαλύτερο έργο υγείας που έχει παραδοθεί ποτέ στην Αιτωλοακαρνανία”. Ακόμη τόνισε πως τη δυσκολία του όλου εγχειρήματος στάθηκε κυρίως στην εμπλοκή του διαγωνισμού του εξοπλισμού λέγοντας χαρακτηριστικά “οι διαγωνισμοί είναι δημόσιοι, η οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών ήταν δύσκολη και οι εταιρίες δυσκολεύονταν να δώσουν προκαταβολές στους προμηθευτές και υπήρξαν τεράστια προβλήματα”. Και έκλεισε λέγοντας πως το έργο είναι «του λαού που πληρώνει τους φόρους».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ περιφερειάρχης Απ.Κατσιφάρας αναφέρθηκε και στη συμβολή της περιφέρειας καθώς η χρηματοδότηση έγινε από το ΕΣΠΑ της περιφέρειας και στάθηκε στη συνεργασία που υπήρχε και με τον δήμο Αγρινίου αλλά και με τον υπουργείο Υγείας. «Το έργο αυτό δεν ανήκει σε έναν ή σε μια κυβέρνηση» είπε ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός και υπογράμμισε τη συμβολή του κ. Σαλμά στην ολοκλήρωση του έργου. Ακόμη έκανε ειδική αναφορά στους δωρητές της έκτασης όπου κατασκευάστηκε το νέο νοσοκομείο, Σπύρο και Ελένη Τσικνιά και έκλεισε τονίζοντας την ανάγκη αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του παλαιού νοσοκομείου. Τέλος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ ανέφερε τα χαρακτηριστικά του έργου, τα στοιχεία των υποδομών ανά τμήμα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η όλη εκδήλωση είχε έντονο χρώμα Νέας Δημοκρατίας αφού εκτός από τους σχεδόν 2000 πολίτες που κινητοποίηθηκαν για την εκδήλωση, το παρόν σε αυτή έδωσαν πολλά γαλάζια στελέχη από το χώρο της αυτοδιοίκησης, του συνδικαλισμού και του ιατρικού κόσμου.

Δείτε 27φωτογραφίες από τα εγκαίνια