Εντυπωσιακές εκθέσεις στο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου ! [pics]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Μεσολόγγι τα εγκαίνια του 2ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας με την παρουσία επισήμων, εκπροσώπων Φωτογραφικών Λεσχών και πλήθος κόσμου.Οι τρεις σημαντικές εκθέσεις από το Μουσείο Μπενάκη με φωτογραφίες του μεγάλου Έλληνα φωτογράφου Κώστα Μπαλάφα, αποτελούν την κορωνίδα των εκθέσεων , ενώ παράλληλα σε διάφορους χώρους της πόλης, 10 Φωτογραφικές Λέσχες από όλη την Ελλάδα, παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφικές απόψεις.

Η έναρξη του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, από τον ιδρυτή του θεσμού και φωτογράφο Βασίλη Αρτίκο, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος και χαρούμενος για την συνεργασία με το «Μουσείο Μπενάκη» και για τις Φωτογραφικές Λέσχες που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποδοχή που έχει το Φεστιβάλ στο ευρύ κοινό.Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι εκθέσεις του Κώστα Μπαλάφα, η μία από τις οποίες έχει ως θέμα το πανηγύρι του Αϊ-Συμιού. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες φιλοξενούνται στο Μουσείο Μπενάκη, το οποίο τις παραχώρησε στη ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ. στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Για το έργο του Κώστα Μπαλάφα μίλησε η εκπρόσωπος του «Μουσείου Μπενάκη» Γεωργία Ιμσιρίδου, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκε και οπτικό υλικό το οποίο είχε μαγνητοσκοπήσει ο ίδιος ο φωτογράφος, κατά τις επισκέψεις του στο πανηγύρι, τα έτη 1968 και 1980.

Παρουσιάστηκε επίσης ένα σημαντικό φωτογραφικό υλικό από την Λιβύη, του Άρη Μεσσήνη, ο οποίος αποτύπωσε με το φωτογραφικό του φακό εκπληκτικές σκηνές από τον εμφύλιο πόλεμο. Στην συνέχεια έγινε συναυλία με τους Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Haig Yazdjian και Γιάννη Κυμκιρίδη, με παραδοσιακή μουσική.
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Π. Κατσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας, Γιώργος Αγγελόπουλος, εκπρόσωποι αρχών και φορέων της πόλης και πολλοί φίλοι της φωτογραφίας.

Την επόμενη ημέρα τα μέλη της ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ. Μεσολογγίου ξενάγησαν τους επισκέπτες στην πόλη και στους εκθεσιακούς χώρους. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο πανέμορφο Αιτωλικό στο μουσείο Χαρακτικής «Βάσως Κατράκη». Ακολούθως το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η διάλεξη του Γεωργίου Κατσάγγελου, Καθηγητή Φωτογραφίας στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Κοινωνική Φωτογραφία, μια προσωπική μαρτυρία».

Οι εκθέσεις θα είναι επισκέψιμες για το κοινό καθημερινά πρωί 11-13.00 & απόγευμα 19-21.00 μ.μ.
Οι παράλληλες δράσεις και οι εκθέσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και αναμένεται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών έως τις 30 Ιουνίου 2013, στο όμορφο Μεσολόγγι και το Αιτωλικό!