Ζητείται παρέμβαση στην οδική σύνδεση με Λευκάδα

Το οδικό δίκτυο Άκτιο – Άγ. Νικόλαος – Λευκάδα ωστόσο, στα όρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έχει στενέψει επικίνδυνα εξαιτίας της υψηλής και πυκνής βλάστησης εκατέρωθεν του οδικού δικτύου, ενώ ταυτόχρονα έχει περιοριστεί η ορατότητα των οδηγών, δεδομένου ότι ο δρόμος είναι ελικοειδής και με πολλές στροφές. Το ίδιο συμβαίνει και με τον οδικό άξονα Βόνιτσας – Αγ. Νικολάου Αιτωλοακαρνανίας.

Αποτέλεσμα των συνθηκών που επικρατούν, πέραν της επικινδυνότητας, είναι η απαξίωση της χώρας μας στους επισκέπτες από το εξωτερικό κατά τους θερινούς μήνες, οι οποίοι μόλις κατέλθουν από τα αεροσκάφη βρίσκονται αντιμέτωποι με παραστάσεις τριτοκοσμικής υποστάσεως. Εξάλλου ο Κρατικός Αερολιμένας Ακτίου, εξυπηρετεί με τη λειτουργία του, τους νομούς Λευκάδος, Πρεβέζης, Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή στη βορειοδυτική Ελλάδα, εξυπηρετώντας εκατοντάδες πτήσεις ετησίως και χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής, οι οποίοι αντικρύζουν αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση.

Ο βουλευτής της Λευκάδας Θεόδωρος Σολδάτος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη σχετικά με την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου, Άκτιο – Άγ. Νικόλαος – Λευκάδα, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου στους δήμους της περιοχής ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Τέλος υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας, αν η επανεκκίνηση των οδικών έργων προχωρήσει γρήγορα, η κυβέρνηση εξετάζει σχέδια για τον επόμενο γύρω παραχωρήσεων, και στη λίστα αυτή υπάρχει και η υποθαλάσσια σύνδεση της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία.