Δικαιοσύνη στην Ελλάδα

«Σήμερα, όντας υπόδικος δυόμισι χρόνια ουσιαστικά για απλή οπλοκατοχή (διακεκριμένη οπλοκατοχή διευκρινιστικά και μόνο σημαίνει πως τα όπλα που κατέχει κάποιος προορίζονται είτε για εμπόριο είτε για τροφοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, κάτι το οποίο ούτε προκύπτει ούτε το αποδέχομαι), οι κύριοι θεσμικά υπερασπιστές της δικαιοσύνης και του νόμου οι οποίοι κρατούν εμένα επειδή τον παραβίασα, αποφάσισαν να παραβλέψουν ακόμα και το Σύνταγμά τους – το οποίο ορίζει κάθε επόμενη της πρώτης προφυλάκισης ως μέγιστο όριο τους 12 μήνες -, αφού δεν τους αρκεί για να εξυπηρετήσουν την πολιτική τους ηγεσία και να με κρατήσουν ακόμα έξι μήνες όμηρο. […] Οι νόμοι οι οποίοι ανέκαθεν εκφράζανε τη βούληση των ισχυρών, σήμερα δεν αρκούν για τους πολιτικούς εκπροσώπους του συστήματος μπροστά σ’ αυτά που καλούνται να διεκπεραιώσουν υπηρετώντας το».

Προφιλακιστέος για 2μιση χρόνια (χωρίς δίκη!) βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Σακκάς  κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο οποίος εδώ και 24 ημέρες βρίσκεται σε απεργία πείνας για την παράνομη κράτησή του.

O Σακκάς συνελήφθη μαζί με τον Αλέξανδρο Μητρούσια τον Δεκέμβριο του 2010 έξω από μία αποθήκη, στην οποία φυλασσόταν οπλισμός αλλά εξ αρχής είχε αρνηθεί την σχέση του με την οργάνωση. Επιπλέον, όσοι εκ των κατηγορουμένων έχουν παραδεχτεί τη συμμετοχή τους στους «Πυρήνες» στις κατά καιρούς παρεμβάσεις τους στο δικαστήριο έχουν δηλώσει πως ο Κ. Σακκάς δεν είναι μέλος της οργάνωσης… Το ίδιο έχουν πει και οι Πυρήνες της Φωτιάς.

Παρόλαυτα ο Σακκάς κρατείται και μάλλον θα πεθάνει από ασιτία. Εύγε Ελλάς..

Γ.Κ.