Ο Λασκαρίδης και το χ@σιμο

Σοκαρίστηκε η κοινή γνώμη που μίλησε τόσο απαξιωτικά για τη χώρα, τη ναυτιλία, τον Πρωθυπουργό ο εφοπλιστής Π. Λασκαρίδης. Τα άκουσε εμβρόντητος ο Πλακιωτάκης και δεν είχε τι να πει ο καημένος. Για όσους έχουν μια στοιχειώδη αντίληψη όμως τα λεγόμενα του «πατριώτη» εφοπλιστή είναι απολύτως ρεαλιστικά.

Για να θυμίσουμε τι εστί Λασκαρίδης είναι ο κύριος που πιάστηκε να βγάζει αρχαία από το βυθό της θάλασσας των Αντικυθήρων, να τα φορτώνει στο πλοίο του και φυσικά δεν ασχολήθηκε κανένας. Για να σωπάσει ο όποιος ντόρος προκλήθηκε από τη συγκεκριμένη είδηση από τους  κακοπροαίρετους, εθνομηδενιστές, κομμουνιστές, ο μέγας ευεργέτης εφοπλιστής εξόπλισε με παγουρίνο τα παιδιά μας και  τότε έπιασαν δουλειά οι γνωστοί σε όλους μας παπαγάλοι παρουσιάζοντάς τον Π. Λασκαρίδη από αρχαιόκαπηλο σε Κανάρη. Παρακάτω παραθέτω ορισμένες δηλώσεις πολιτικών που αφορά τους εφοπλιστές.

Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στους εφοπλιστές όταν ήταν πρωθυπουργός : «Ευχαριστούμε τους Έλληνες εφοπλιστές που είναι πατριώτες και συμμετέχουν εθελοντικά στον ελληνικό προυπολογισμό.»

Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος σε Σαμαρά, Βενιζέλο για τους εφοπλιστές όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση : «Τι έχετε κάνει με τους εφοπλιστές; Οι εφοπλιστές έχουν 56 διαφορετικές φοροαπαλλαγές. Στους φτωχούς αγρότες, όμως, ετοιμάζεστε να βάλετε χαράτσι. Τους μικρομεσαίους τους ξεσπιτώνετε και τους φορολογείτε υποχρεωτικά, ενώ τους εφοπλιστές προαιρετικά. Εγώ θα σας πρότεινα να το αλλάξουμε, να πάμε τους άλλους υποχρεωτικά και τους αγρότες και τους μικρομεσαίους προαιρετικά. Να, λοιπόν, γιατί εμείς λέμε ότι υπάρχει άλλος τρόπος για αύξηση των δημοσίων εσόδων από αυτόν της κοινωνικής διάλυσης που έχετε επιλέξει. Μόνο που εσείς δεν τον επιλέγετε γιατί απαιτεί ρήξη με τα συμφέροντα που χρόνια τώρα εσείς εκπροσωπείτε. Εμείς και θέλουμε και μπορούμε».

Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος σε εφοπλιστές όταν έγινε κυβέρνηση : «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή σας στο αίτημα της κυβέρνησης να θεσπίσουμε μια μόνιμη συμφωνία. Εθελοντικού χαρακτήρα συμφωνία»

Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους για εφοπλιστές (δεν έχει σημασία αν είναι κυβέρνηση η αντιπολίτευση τα ίδια λέει) : «Οι έλληνες εφοπλιστές είναι πολύ πατριώτες και συνεισφέρουν ήδη πολλά στην ελληνική οικονομία.»

Π. Λασκαρίδης εφοπλιστής : «Οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό. Έχουν χε..ένο τον πρωθυπουργο, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα».

Άδωνις Γεωργιάδης : «Οι έλληνες είναι τεμπέληδες που έχουν καλομάθει στα επιδόματα και πρέπει να μάθουν να δουλεύουν»

Ασχολίαστα…

Γ.Κ.