Art 8 η όγδοη Τέχνη

Σε έναν καταπληκτικό χώρο έχει μεταμορφώσει το Φουαγιέ του Παπαστρατείου Μεγαρου Αγρινίου η Φωτογραφική Ομάδα του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Art 8 για την έκθεση φωτογραφίας των μελών της ομάδας.

Σημειωτέον η έκθεση πήρε παράταση και θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη 4 Ιουλίου 19.30 – 22.00. Το Σάββατο λοιπόν βρέθηκα στον μαγικό αυτό χώρο και αν και είχα την απορία για το τι θα συναντήσω ο χώρος με κέρδισε κατευθείαν. Υπήρχε μια ενέργεια, μια δημιουργικότητα, φαινόταν ότι ο χώρος φτιάχτηκε έτσι από το μεράκι και την διάθεση κάποιων ανθρώπων.

Άνθρωποι νέοι (όχι σε ηλικία, αλλά σε όρεξη) προσπαθούν να παρασύρουν κι άλλους (να αφυπνίσουν λίγο τον “νωχελικό” κόσμο του Αγρινίου) στον χώρο της 8ης τέχνης, της Φωτογραφίας. Αν και δεν συνάντησα όλα τα μέλη της ομάδας, ο Ορέστης, ο Δημήτρης κι ο κ. Χρήστος ήταν πρόθυμοι να μου εξηγήσουν τα πάντα και να με ξεναγήσουν στην έκθεση τους. Η κάθε φωτογραφία έκρυβε από πίσω και μια ιστορία. Του Δημήτρη στην Τουρλίδα με τα στραβωμένα από τον αέρα ξύλα μια χειμωνιάτικη μέρα, του Ορέστη στην Θεσσαλονίκη σε ένα δάσος μαζί με την Νατάσα, του κ. Χρήστου ένα πρωινό στην Λυσσιμαχία κ.ο.κ. Για τις υπόλοιπες φωτογραφίες τις ιστορίες τις έπλασα εγώ… Εξάλλου αυτό είναι και το νόημα…

Συγχαρητήρια στην Art 8… Πάντα τέτοια και εύχομαι η έκθεση να γίνει Θεσμός…

YΓ. Η Φωτογραφία ανήκει στο μέλος της ομάδας Art 8 κ. Παναγιώτη Καλτσά.

Γ.Κ.