Συμφωνεί ο δήμος για το νέο εργοστάσιο της Κορπή στο Μοναστηράκι

Θετική γνωμοδότηση θα παράσχει ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας στο αίτημα για άδειας χρήση νερού για το υπό ίδρύση εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στην τοποθεσία «Αγία Αννα Κορπής Μοναστηρακίου» μετα την απόφαση της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τον Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορήγηση άδειας χρήσης νερού δίνεται από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας με εξαίρεση κάποιους ορεινούς δήμους και δεν είναι αρμοδιότητα των Δήμων, έτσι ο δήμος Ακτίου Βόνιτσας καλείται μόνο να δώσει γνωμοδότηση – συναίνεση.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής οι Θ. Κασόλας Αθανάσιος και Κ. Γεροκωστόπονλος συμφώνησαν αν υπάρχουν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Ανάλογη ήταν και η στάση του Π. Κομποτιάτη που ανέφερε ότι πρόκειται για ζήτημα που ανήκει στην αρμοδιότητα της Δ/νσης Υδάτων και της Δ/νσης Ανάπτύξης της Περιφέρειας και πως εφόσον παρθούν οι αποφάσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίας και εφόσον δεν επηρεάζεται το υδάτινο σύστημα γνωμοδοτεί θετικά. Από την αντιπολίτευση ο κ. Αποστολάκης Γεώργιος – Θεόδωρος τόνισε ότι όσον αφορά τα αποθέματα νερού δεν υπάρχει μελέτη για τα αποθέματα, που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να γίνεται 24ωρη υδροληψία σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Χωρίς αυτή την μελέτη, ζήτησε την αναβολή του θέματος για να έρθουν πρώτα οι μελέτες και μετά να υπάρξει απόφαση