Η Ελένη του Ευρυπίδη παρουσιάζεται από το ΔΗΠΕΘΕ [HDvideo + pics]

Το έτερο συμπαραγωγό δεν μας τον είπαν

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησαν οι συντελεστές της παράστασης Ελένη του Ευρυπίδη που είναι μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου. Η παράσταση ανεβαίνει σήμερα και αύριο στο κηποθέατρο ενώ στις 20 Ιουλίου θα παρουσιαστεί και στο αρχαίο θέατρο των Οινιαδών.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης

Αρχικά ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός παρουσίασε τους συντελεστές της παράστασης και ανέφερε πως παρά το πλήγμα που δέχονται οι δήμοι της χώρας, είναι επιλογή του δήμου Αγρινίου να στηρίξει τον πολιτισμό. Στη συνέχεια ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου και σκηνοθέτης της παράστασης Β. Νικολαΐδης μίλησε για αυτήν χαρακτηρίζοντάς την ένα ιδιόμορφο αρχαίο δράμα. Ακόμη αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας Νίκο Ξανθούλη για την μουσική που έγραψε για το έργο. Ενώ χαρακτήρισε τη συνεργασία με τους συντελεστές της παράστασης ως μία απ’ τις πιο ευτυχείς που είχε ποτέ.

Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας Ν. Ξανθούλης μίλησε την ικανότητα του Β. Νικολαΐδη στη σκηνοθεσία των παραστάσεων όπερας και τόνισε πως αυτό είναι κάτι που χρειάζεται για τη συγκεκριμένη παράσταση. Είπε ακόμη η παράσταση αυτή είναι η καλύτερη τα τελευταία 476χρόνια…!!! Ενώ αναφορικά με τις δυσκολίες της εποχής είπε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να θέλουν να τα κλείσουν όλα… Αλλά τουλάχιστον για τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Αγρινίου και της Καλαμάτας, δεν θα έχουν άλλοθι μετά από αυτή την παράσταση!»

Στη συνέχεια μίλησαν οι ηθοποιοί Πέμη Ζούνη, Αντώνης Καφετζόπουλος, Αντώνης Καρυστινός και η Νίκη Παλληκαράκη. Όλοι τους δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι από τη συνεργασία. Η Πέμη Ζούνη αναφέρθηκε στη σημασία του έργου του Ευρυπίδη και πρόσθεσε πως η συνάντηση με αυτά τα κείμενα κρύβει την ελπίδα να έχεις καλύτερους πολίτες. Από την πλευρά του ο Αντώνης Καρυστινός τόνισε πως με πλήρη συνείδηση το θέλημα των ηθοποιών είναι να μεταφέρουν τα μηνύματα του κειμένου. Η Νίκη Παλληκαράκη από μέρους της σημειώσε πως το επαγγελματικό ήθος των συντελεστών της παράστασης ήταν πολύ συγκηνιτικό “γιατί συμβαίνουν και πράγματα εκτός παράστασης που δεν τα ξέρει ο κόσμος”.

Τέλος αναφορικά με το γεγονός ότι η παράσταση θα ανέβει μόνο 2 ημέρες στο Αγρίνιο και μια στις Οινιάδες, ο Βασίλης Νικολαϊδης τόνισε πως στην Αιτωλοακαρνανία δεν υπάρχουν χώροι κατάλληλοι για να παιχτούν τέτοια θεάματα. “Ήδη στο κηποθέατρο θα παίξουμε με μειωμένο σκηνικό, αλλά δεν μπορούμε πάντα να υποτάσσουμε τις σκηνικές ανάγκες του έργου, γιατί κάτι τέτοιο θα ζημιώνε την παράσταση” ανέφερε χαρακτηριστικά.