Ολοκληρώθηκε η έκθεση του Περικλή Παπαβασιλείου στο Φετιχιέ Τζαμί στη Ναύπακτο [pics]

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με την 22η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, επιχειρούν από κοινού, την ανάδειξη σημαντικών μνημείων της πόλης (ενετικό λιμάνι , Φετιχιέ Τζαμί) μέσω δράσεων για τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, στοχεύοντας στη διαμόρφωση πολιτιστικού τουρισμού με βάση τον αρμονικό συνδυασμό της τοπικής παράδοσης και του σύγχρονου πολιτισμού.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η έκθεση του Περικλή Παπαβασιλείου στο Φετιχιέ Τζαμί με τίτλο “πρώτη αναδρομική έκθεση”. Όπως σημειώνουν οι επιμελητές της έκθεσης Ιωάννα Κωστή και Απόστολος Φλέγκας, με την παρούσα πρώτη του αναδρομική έκθεση προσπαθεί να «ρίξει» έντονες ματιές στο εικαστικό παρελθόν του, με άξονα τρεις θεματικούς κύκλους: την οικία, τη γυναικεία μορφή και έργα με προοδευτική εξέλιξη του εξπρεσιονιστικού ιδιώματος. Παράλληλα ακολουθεί τις ρευστές χρωματικές διαδικασίες που συγκροτούν τις μορφές του ζωγράφου Γιώργου Μπουζιάνη, ενώ τα τελευταία χρόνια εγκαταλείπει το πινέλο και στρέφεται στη δημιουργία έργων με μελάνι και μικτή τεχνική.

Η έκθεση διοργανώθηκε από την 22η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και τον Δήμο Ναυπακτίας, με τη συνεργασία των κ. Γ. Κοτρώνη & Γ. Καλπακιώρη.