“Αγώνας δρόμου” ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στη μεταφορά μαθητών

Με αρκετά προβλήματα φάινεται ότι θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Εκτός από όσα συμβαίνουν γύρω από την διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών το σχέδιο νόμου για το νέο λύκειο και τις κινητοποίησεις που έχουν προαναγγείλλει οι εκπαιδευτικοί, φαίνεται ότι θα υπάρξει πρόβλημα και στο θέμα της μεταφορά των μαθητών. Και αυτό γιατί μόλις χθες δημοσιεύτηκε η διακήρυξη του ανοικτού διεθνή διαγωνισμού για την μεταφορά μαθητών στην Αιτωλοακαρνανία για το σχολικό έτος 2013-2014, συνολικού προϋπολογισμού 4.484.242,38€ ευρώ.

Ο διαγωνισμός που διενεργείται από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει ήδη καθυστερήσει και θα πραγματοποιηθεί στις 25/9/2013. Μάλιστα η όλη διαδικασία θα πρέπει να τρέξει γρήγορα αν δεν υπάρξουν προσφυγές ή ενστάσεις… ώστε το έργο να ξεκινήσει να εκτελείται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς. Με δεδομένο ότι ο διαγωνισμός θα γίνει μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς πλέον η περιφέρεια καλείται να κάνει για μια ακόμη φορά αγώνα δρόμου, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με την Αιτωλοακαρνανία έχει ληφθεί το ανάγλυφο των περιοχών του Νομού, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν δύσβατες και ορεινές περιοχές και με δεδομένη την κατανομή και την τοποθεσία των σχολικών μονάδων η περιφέρεια προχώρησε σην ομαδοποίηση των δρομολογίων που θα εκτελούν μεταφορά μαθητών με λεωφορεία σε 2 ομάδες δρομολογίων:
1η ΟΜΑΔΑ : Δήμος Ναυπακτίας, Δήμος Μεσολογγίου, Δήμος Ξηρόμερου
2η ΟΜΑΔΑ : Δήμος Αγρινίου, Δήμος Θέρμου, Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας, Δήμος Αμφιλοχίας.