Δικαστικά κατά του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου στρέφεται ο δήμος Θέρμου

Να κινηθεί δικαστικά εναντίον του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου αποφάσισε ο δήμος Θέρμου.

ΚΠΕ ΘΕΡΜΟΥΟ Δήμος έχοντας παραχωρήσει στο Κ.Π.Ε. Θέρμου που συγχωνεύτηκε με το ΚΠΕ Μεσολογγίου δύο κτίρια για την διδασκαλία και διαμονή των μαθητών θεωρεί ότι πλέον έχει έννομο συμφέρον, λόγω “απαξίωσης της αγοράς του Θέρμου και καταστροφής των οικημάτων από την μη χρησιμοποίησή τους από το Κ.Π.Ε.” και για το λόγο αυτό θα ζητήσει μέσω της δικαστικής οδού τη διερεύνηση των προγραμμάτων που έγιναν στο Μεσολόγγι και στο Θέρμο και τα ποσά που διατέθηκαν για σίτιση και διαμονή μαθητών στο Κ.Π.Ε. Θέρμου για το σχολικό έτος 2012-2013.

Πιο συγκεκριμένα ο δήμος Θέρμου από τη στιγμή που στο Θέρμο έγιναν ελάχιστα προγράμματα μαθητών με συνέπεια να μην διατεθούν χρήματα από το πρόγραμμα για σίτιση και διαμονή των μαθητών στην περιοχή του Δήμου, ζητά να μάθει τους λόγους για τους οποίους δεν έγιναν οι επισκέψεις, ποιος έδωσε εντολές να μην γίνουν, πόσα χρήματα διατέθηκαν για την σίτιση και διαμονή των μαθητών που επισκέφτηκαν το Κ.Π.Ε. Θέρμου εντός του Δήμου Θέρμου και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη εάν υπήρξαν παρατυπίες.

Yπενθυμίζεται ότι τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου και Θέρμου συγχωνεύτηκαν πριν δυο χρόνια με υπουργική απόφαση. Ωστόσο για το δήμο Θέρμου η λειτουργία του στην περιοχή θεωρούνταν σημαντική αφού εκτός από την προβολή της περιοχής, εξασφάλιζε και κάποιο εισόδημα για την τοπική οικονομία.