Υπέρογκο το ειδικό τέλος ακινήτων και στην ορεινή Ναυπακτία

Η Ανω Χώρα λίγο πριν από την επέλαση του χιονιά.

Το πρόβλημα της υπέρογκης αύξησης του ειδικού τέλους ακινήτων στα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας, φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίαςτου ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου.

Σύμφωνα με τους τρέχοντες λογαριασμούς της ΔΕΗ, το Έκτακτο Ειδικό Τέλος ΕΕΤΑ που καλούνται να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο χωριό Καταφύγιο Ναυπακτίας, εμφανίζεται αυξημένο κατά 66,7% (από 3 ευρώ ανά τ.μ. πέρσι, σε 5 ευρώ ανά τ.μ. για το 2013), διαψεύδοντας πανηγυρικά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι η επιβάρυνση θα είναι, πλέον, δικαιότερη και συνολικά μειωμένη κατά 15%.

Οι δύο βουλευτές κατέθεσαν ως αναφορά προς τους αρμόδιους υπουργούς σχετική επιστολή της Αδελφότητος των Εν Αθήναις και Απανταχού Καταφυγιωτών Ναυπακτίας, με την οποία το σωματείο διαμαρτύρεται για την πέραν πάσης λογικής αύξηση και διερωτάται «ποιος ιθύνων νους πήρε την απόφαση να αυξήσει το ειδικό τέλος σε ένα άγονο ορεινό χωριό της Ναυπακτίας και, μάλιστα, εν μέσω κρίσης. Δεν μπορείτε να καταλάβετε -τονίζει- ότι αδυνατούμε οικονομικά να ανταπεξέλθουμε; Δεν βλέπετε τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, και την αυξητική ανεργία που μας ταλανίζει; Αυτοί που αποφάσισαν αυτή την αύξηση, δεν ζούνε στην Ελλάδα;». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματοςκαι να ενημερώσουν σχετικά τη Βουλή.