Η “κάθαρση” ξεκίνησε από το Αγρίνιο…

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε το ρεπορτάζ της εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες και αποκάλυπτε μια σειρά δημόσιων κτιρίων – αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την επικράτεια είναι χτισμένα χωρίς οικοδομική άδεια.

ΟΑΚΑΗ λίστα της ντροπής είναι πολύ μεγάλη… Το Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα, τα εθνικά αθλητικά κέντρα Θεσσαλονίκης, από τα οποία χωρίς άδεια είναι το ΕΑΚ Ευόσμου, το Κλειστό Γυμναστήριο Σταυρούπολης, το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης. Στη λίστα υπάρχει ακόμα το Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής, αλλά και σχεδόν ολόκληρο το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας, το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πατρών, το Εθνικό Στάδιο της Ναυπάκτου, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου, ολόκληρο το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων, το πασίγνωστο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας του Αγίου Κοσμά και κορωνίδα στη λίστα είναι το περιβόητο στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ… που είχε γίνει για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.

Παραδόξως από τη λίστα απουσιάζει το γήπεδο του Παναιτωλικού. Και απουσιάζει γιατί ο Κωστούλας πλήρωσε όλα τα πρόστιμα, νομιμοποίησε όλες τις παλιές εγκαταστάσεις του γηπέδου που ήταν αυθαίρετες και τις περισσότερες από τις καινούργιες που έγιναν πριν δυο χρόνια. Αλλά αυτό ήταν μια παραφωνία σε ό,τι συμβαίνει σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και έτσι προέκυψε και η εμπλοκή με το πέταλο και το στέγαστρό του. Ευτυχώς δηλαδή που βρέθηκε η πολεοδομία Αγρινίου και ο ανοιχτομάτης Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής και επέβαλλαν τη νομιμότητα σώζοντας το γόητρο της χώρας… Σου λέει, δεν μπορεί να είναι όλη η Ελλάδα παράνομη και να έρχεται ένας Κωστούλας από τη Σουηδία με το σταυρό στο χέρι… και να νομιμοποιεί τα πάντα! Εν τω μεταξύ είναι και θέμα γοήτρου, εδώ κοτζάμ Καλατράβας, τον προσκυνά όλη η Ευρώπη και είναι παράνομος και θα αφήσουμε τον Καψάλη, τον Ντόβα και τον Παναιτωλικό να είναι οι νόμιμοι…;;; Όχι βέβαια!

Θυρα 6 (1)Ένας άλλος λόγος που έπρεπε η “κάθαρση” να ξεκινήσει από το γήπεδο του Παναιτωλικού είναι ότι όλα τα στάδια που προαναφέρθηκαν είναι κρατικά και ως γνωστόν το κράτος μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια στο κράτος… ενώ ο Κωστούλας είναι ιδώτης και ως γνωστόν οι… ιδιώτες φταίνε για όλα! Παλιά τακτική αυτή! Το ίδιο κάνανε και παλιότερα όταν κάνανε κοινωνική πολιτική με δανεικά και το κράτος τα έβγαζε απ΄ την μια τσέπη και τα έβαζε από την άλλη, γιατί σου έδινε μια αυξησούλα ή ένα επιδοματάκι, άλλα σου τράβαγε και μια αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας και τα καύσιμα και στην καλύτερη περίπτωση ερχόσουνα ίσα βάρκα ίσα πανιά. Το γήπεδο του Παναιτωλικού όμως μπορεί να ανήκει στον Ερασιτέχνη, αλλά αυτός που “φαίνεται”, αυτός που επενδύει είναι ο Κωστούλας και η ΠΑΕ και αυτοί είναι ιδιώτες. Κακό πράγμα στην Ελλάδα να είσαι ιδιώτης. Πρέπει να τιμωρηθείς και μάλιστα παραδειγματικά!

Φυσικά αυτό, το ότι στην Ελλάδα διώκεται ο ιδίωτης, δεν είναι κάτι που μάθατε από αυτό το κείμενο, αλλά τουλάχιστον, για να μην παραπονιόμαστε ότι το Αγρίνιο ακούγεται μόνο για φόνους και εγκλήματα, ας κάνουμε είδηση, ας το διαφημίσουμε, ότι η “κάθαρση” ξεκίνησε από το Αγρίνιο…

Δ.Π