Πόσα δένδρα έχει το πάρκο ; [HDvideo]

Εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για το πάρκο
Στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου αν και δεν υπήρχε ανάλογο θέμα στην ημερήσια διάταξη, ούτε τέθηκε από κάποια εκ των παρατάξεων, συζητήθηκε το θέμα της ανάπλασης του Πάρκου καθώς τέθηκε από από 50 περίπου πολίτες που βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για να ζητήσουν εξηγήσεις για όσα συμβαίνουν γύρω από το θέμα τις τελευταίες μέρες.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση

Η συζήτηση βέβαια ήταν εκτός πλαισίου του κανονισμού και έγινε ένας ιδιότυπος διάλογος με εντάσεις και φωνές ανάμεσα σε πολίτες και το δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό. Αρχικά διαβάστηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου μια ανακοίνωση των πολιτών και στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή που έχουν να κάνουν με την αποτύπωση των δένδρων που υπάρχουν σήμερα στο Πάρκο, την παρουσία της Αστυνομίας και των ΜΑΤ στο χώρο του πάρκου και το ποιος την κάλεσε, το κόστος του έργου, τις αδειοδοτήσεις του, το γεγονός ότι υπήρξε παντελής έλλειψη συντήρησης τα προηγούμενα χρόνια (“απουσιάζατε 25 χρόνια και τώρα θυμηθήκατε το Πάρκο” ήταν η χαρακτηριστική ατάκα) και πολλά άλλα.δημοτικό συμβούλιο για το πάρκο 2 Ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός επιχείρησε να απαντήσει στα περισσότερα από αυτά αν και πολλές φορές διακόπηκε. Αρχικά ο δήμαρχος έθεσε το ερώτημα αν χρειάζεται ή όχι ανάπλαση το πάρκο και προσθεσε πως δεν υπάρχει κάποιος παρανοϊκός που να θέλει να καταστρέψει το πάρκο. Έλαβε όμως ειρωνικές απαντήσεις από τους παρευρισκόμενους αναφορικά με την συντήρηση του Πάρκου. Ακόμη ο Π. Μοσχολιός τόνισε ότι η δημοκρατική έκφραση μιας κοινωνίας εκφράζεται από το δημοτικό συμβούλιο και το δημοτικό συμβούλιο έχει εκφραστεί πολλές φορές για το θέμα. Επίσης επιχείρησε να δικαιολογήσει το όλο ενδιαφέρον του δήμου για το πάρκο λέγοντας ότι υπήρξε εμπλοκή στο θέμα το 2007 όταν πολίτες προσέφυγαν στο Κεντρικό Αρχαιλογικό Συμβούλιο. Αναφορικά με το κόστος είπε ότι το έργο με την έκπτωση που έδωσε ο εργολάβος θα στοιχίσει 2,3 εκ. ευρώ, ενώ για τον προϋπολογισμό εξήγησε ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τι εργασίες θα γίνουν στο πάρκο και τα τιμολόγια του προϋπολογισμού βγαίνουν από το υπουργείο. Τέλος αναφορικά με τα δένδρα ο Π. Μοσχολιός τόνισε ότι το πάρκο θα μείνει ως έχει, με τη διαφορά ότι θα κοπούν οι λεύκες στην οδό Ξυνοπούλου και κάποια δένδρα που οι ρίζες τους έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στη μάντρα επί της οδού Καζαντζάκη, το όλον 64 δένδρα. Όταν όμως ρωτήθηκε από που θα αφαιρεθούν αυτά τα 64 δένδρα, πόσα δηλαδή δένδρα έχει το πάρκο τώρα, δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση. “Σε τόσα συμβούλια είπατε ότι συζητήσατε το θέμα και δεν ξέρετε πόσα δένδρα έχει το πάρκο;” ήταν η απάντηση που εισέπραξε ο Παύλος Μοσχολιός. Το ερώτημα πόσα δένδρα έχει το πάρκο επαναλήφθηκε από πολλούς, απάντηση όμως δεν υπήρξε και έτσι υπήρξε ένταση και διεκόπη η συνεδρίαση για 5 λεπτά περίπου….

Στην συνέχεια ο δήμαρχος επέμεινε πως πρέπει όλοι να σεβαστούν την απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει το δήμο Αγρινίου, ενώ επανειλημμένα τέθηκε το ζήτημα από τους παρευρισκόμενους για το ποιος κάλεσε την αστυνομία και εδώ απάντηση δεν υπήρξε με αποτέλεσμα να εισπράξει πολλές αποδοκιμασίες η δημοτική αρχή. Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών ζήτησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζαρέντης, ενώ ο λόγος από το προεδρείο δεν δόθηκε -άγνωστο γιατί- στον πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Κ. Ρόκο. Πολλές όμως αιτιάσεις δέχθηκε και η αντιπολίτευση του δήμου για τη στάση της στο θέμα. Ο Κ. Καλαντζής που μίλησε από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας ανέφερε ότι στο πάρκο θα έπρεπε να υπάρξη μια ήπια διόρθωση της τάξης των 300χιλιάδων ευρώ και να δημιουργηθεί ένα νέο πάρκο στο χώρο των παλιών σφαγείων. “Μιλάμε όταν πρέπει” απάντησε στις αιτιάσεις για τη στάση της αντιπολίτευσης “αλλά πρώτα πρέπει να ακούμε εσάς” είπε, ωστόσο η απάντηση δεν φάνηκε να ικανοποιεί τους παρευρισκόμενους. Από την πλευρά του ο Βασίλης Νικάκης της Λαϊκής Συσπείρωσης και αφού προκλήθηκε από πολίτη για το θέμα της παρουσίας της αστυνομίας καταδίκασε την παρουσία των ΜΑΤ στο πάρκο και είπε ότι “η ανάπλαση δεν μπορεί να προχωρήσει με “ανάπλαση” του λαού”.

Δ.Π