“Χτυποκάρδια στο Γραφείο” στον Ελληνίς

O δημοτικός κινηματογράφος Ελληνίς προβάλλει την ταινία Populaire / Χτυποκάρδια στο Γραφείο από 29/8 έως 1/9. Ώρες προβολής 21:30

Είναι άνοιξη του 1958. Η Rose Pamphyle (Deborah Francois) είναι 21 χρονών και μακριά από την πόλη με τον χήρο πατέρα της, αρραβωνιασμένη με το γιο ενός μηχανικού. Για τη Rose η μόνη προοπτική που διαγράφεται στο μέλλον της είναι η ήσυχη, ανιαρή ζωή της νοικοκυράς. Όμως εκείνη έχει διαφορετικές προσδοκίες. Καταφθάνει στη Lisieux της Νορμανδίας, όπου περνάει από συνέντευξη για μια θέση γραμματέως και τα πάει μάλλον άσχημα. Παρόλα αυτά η εκπληκτική ταχύτητα με την οποία δακτυλογραφεί δίνει στον χαρισματικό Louis Echard (Romain Duris), το υποψήφιο αφεντικό της, την ιδέα να την προπονήσει για μεγάλους διαγωνισμούς δακτυλογράφησης. Η Rose θα φτάσει μέχρι τη Νέα Υόρκη για να διεκδικήσει τον τίτλο της πιο γρήγορης δακτυλογράφου στον κόσμο.

Ρετρό αισθητική και ρομαντική διάθεση φέρνει το «Populaire», μια ταινία φόρο τιμής στα τέλη της δεκαετίας του ’50. Ο σκηνοθέτης Regis Roinsard έτυχε να δει στιγμιότυπα από πραγματικούς διαγωνισμούς δακτυλογράφησης εκείνης της εποχής και αυτό αποτέλεσε την αφορμή για το «Populaire», μια ρομαντική κομεντί από το παρελθόν. Η ταινία απέσπασε το βραβείο Κοινού στο 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας το 2013, ενώ ήταν υποψήφια για πέντε βραβεία Cesar.