Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ για την Παιδεία την Τρίτη στο Αγρίνιο

Συλλαλητήριο διοργανώνει την Τρίτη 10/9 και ώρα 20:00 στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, με αφορμή τις εξελίξεις στην Παιδεία και το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου.

Aναλυτικά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ :
Θέλουν η εκπαίδευση να παρακολουθεί τις εξελίξεις στη οικονομία, να συνδεθεί με την παραγωγή, να προσαρμοστεί στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου.Να αποδιοργανώσει πιο πολύ την σκέψη και την συνείδηση των παιδιών. Θέλουν μαθητές χωρίς γενική παιδεία γι’ αυτό αφαιρούν τη Γενική μόρφωση από τα ΕΠΑΛ. Μαθήματα γενικής παιδείας θα υπάρχουν μόνο, στην Α΄ τάξη. Στη Β’ και Γ΄ΕΠΑΛ θα υπάρχουν σχεδόν αποκλειστικά μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης και δεξιότητες. Στο ΓΕΛ τα μαθήματα της Γενικής Παιδείας στην Α΄ Λυκείου θα είναι 100%, στην Β΄ Λυκείου 80%, και στην Γ΄ Λυκείου 20%.

Θέλουν σχολείο ταξικό. Το Λύκειο μετατρέπεται σε εξεταστικό κέντρο (4 φορές Πανελλαδικές εξετάσεις). Άρα ακόμα περισσότερα φροντιστήρια ακόμη περισσότερα έξοδα για τη λαϊκή οικογένεια, άρα φραγμός για τα παιδιά των χιλιάδων απολυμένων και ανέργων.Η διάταξη για τη βάση του 10 σε Μαθηματικά και Νέα Ελληνικά, θα αποτελέσει ένα κόσκινο για το ξεσκαρτάρισμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Διώχνουν και μ΄ αυτό τον τρόπο τα παιδιά από το σχολείο, και από το ΓΕΛ και από το ΕΠΑΛ, τα σπρώχνουν στην κατάρτιση και τη σχολική διαρροή. Για να πάει ένας μαθητής στο νυχτερινό πρέπει να έχει συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας του ανεξάρτητα αν έχει φύγει από το γυμνάσιο στο 15 έτος της ηλικίας του.

Θεσμοθετούν στα ΕΠΑΛ το υποχρεωτικό 4ος έτος δηλαδή τη μαθητεία και μάλιστα με το επιχείρημα ότι έτσι αντιμετωπίζουν την ανεργία στους νέους. Για 9 μήνες και με 9€ (μεικτά) την ημέρα από τον ΟΑΕΔ θα βγάζουν τη λάντζα σε διάφορες επιχειρήσεις, χωρίς ο επιχειρηματίας να δίνει ούτε 1 €. Διαμορφώνουν εργατική τάξη με χαμηλές απαιτήσεις. Αυτό βρίσκεται στην ίδια όχθη και στην ίδια στρατηγική της μείωσης των μισθών, της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, των ιδιωτικοποιήσεων και άλλα.