Κρινόμαστε όπως κρίνουμε

Επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή την υπόθεση του πάρκου μια ενορχηστρωμένη επίθεση εις βάρος μερίδας των τοπικών ΜΜΕ με λάσπη στον ανεμιστήρα και στα μάτια του μέσου αναγνώστη παίρνει η μπάλα πολλούς, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ως AγρίνιοCulture.gr ό,τι ο καθένας από εμάς στο χώρο των ΜΜΕ κάνει τη δουλειά του όπως κρίνει και βεβαίως κρίνεται για αυτό.

Όταν την περασμένη Πέμπτη τα μηχανήματα μπήκαν στο φυτώριο του δήμου στο πάρκο δίπλα από το κηποθέατρο, ο υπογράφων επιδεικύνοντας την διαπίστευση που του παρέχει η ίδια η Αστυνομία ζήτησε αρχικά από τις δυνάμεις της αστυνομίας την άδεια να εισέλθει στο χώρο για να κινητογραφήσει τις εργασίες που εκτελούνται, οι οποίες και τον παρέπεμψαν στον δήμο με το αιτιολογικό ότι ο χώρος είναι στην αρμοδιότητα του δήμου. Ζήτησε έτσι από την κλειστή καγκελόπορτα του φυτώριου και από τον υπάλληλο που την φρουρούσε να έρθει ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για να του υποβάλλει το σχετικό αίτημα, ο αντιδήμαρχος όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ. Την ίδια ώρα ο αντιδήμαρχος προτίμησε να κάνει δηλώσεις σε μέσο της πόλης για άλλο θέμα άσχετο με το πάρκο. Δικαίωμά του προφανώς να μιλά και να κάνει δηλώσεις σε όποιο μέσο επιθυμεί. Όπως επίσης και δικαιώμα δικό μας να θέλουμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας και να δείξουμε στους αναγνώστες μας με εικόνα και ήχο το λόγο για τον οποίο υπάρχει η διένεξη αυτή ανάμεσα στο δήμο και σε μερίδα πολιτών. Και έτσι ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του ανεξάρτητα και το κείμενο της ιστοσελίδας που θα συνόδευε τις εικόνες, εξάλλου μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Εμείς πάλι θεωρώντας υποχρέωσή μας να δείξουμε την ουσία του ρεπορτάζ, τη αιτία δηλαδή της διένεξης, προσπαθήσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας “κλέβοντας” εικόνες από τις περιμετρικές μάντρες του πάρκου. Είχαμε εμπόδιο στην δουλειά μας, αλλά δεν μείναμε εκεί…

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο της πόλης εκτός των άλλων συζητήθηκε το νέο ΕΣΠΑ. Την εισήγηση της δημοτικής αρχής Αγρινίου συνόδευε και μια λίστα με τα ενταγμένα έργα του δήμου στο νυν ΕΣΠΑ. Κρίναμε και με αφορμή τη διαβούλευση που είναι σε εξέλιξη για το νέο ΕΣΠΑ, ότι αξίζει να δημοσιευθεί αυτή η λίστα μιας και όλοι προβάλλουν το ΕΣΠΑ ως το μοναδικό και αξιόπιστο χρηματοδοτικό εργαλείο για την ανάταξη της οικονομίας. Εντωμεταξύ οι εντάξεις ήταν κάτι γνωστό, απλά είχε αξία ο συγκεντρωτικός κατάλογός τους… Ζητήσαμε λοιπόν για την διευκολύνση και τη δική μας αλλά και των αναγνωστών μας από το γραφείο του δημάρχου να μας δοθεί αυτή η λίστα σε ηλεκτρονική μορφή (την είχαμε ήδη σε έντυπη). Δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά είδαμε ανταπόκριση. Και εδώ λοιπόν είχαμε εμπόδια για να κάνουμε τη δουλειά μας και να σχολιάσουμε θετικά κάτι που κατά την άποψή μας κινείται στη σωστή κατεύθυνση παρά τις ενδεχομένως επιμέρους δυσκολίες ή και αστοχίες, αλλά το κάναμε και έτσι προέκυψε αυτό το κείμενο… Για ό,τι κρίνουμε ότι αξίζει να αναδειχθεί καλό ή κακό το κάνουμε χωρίς να περιμένουμε ειδικές προσκλήσεις ή να λογαριάζουμε εμπόδια.

Δυστυχώς στο δήμο Αγρινίου δεν έχουν συνηθίσει να τους αναγνωρίζουν τα καλά και να τους ασκούν κριτική για τα κακά… Τώρα λοιπόν που διοχετεύει ο δήμος τα περί περιθερωριακών ΜΜΕ που παραπληροφορούν, να μας πει εκεί που πάνε οι αντιδήμαρχοι και κάνουν δηλώσεις, αν έχει υπάρξει έστω η παραμικρή κριτική για θέμα που αφορά το δήμο.

Το ΑγρίνιοCulture.gr αυτό που προβάλλεται σήμερα ως είδηση, ότι δηλαδή ο Εισαγγελέας Αγρινίου δεν έχει αρμοδιότητα να ζητήσει να σταματήσουν οι εργασίες, το έχει επισημάνει σε άρθρο του (δείτε το εδώ) από τις 27 Αυγούστου 2013, ημέρα που ο Εισαγγέλεας είχε επισκεφθεί μετά από καταγγελίες το χώρο του πάρκου. Γράφαμε τότε : “Σημειωτέον ότι ο Εισαγγελέας Αγρινίου, από την στιγμή που ΣτΕ έδωσε πράσινο φως να ξεκινήσουν οι εργασίες, δεν έχει αρμοδιότητα να ζητήσει να ξεκινήσουν ή να σταματήσουν οι εργασίες, μπορεί όμως μετά από καταγγελίες και τις γνωμοδοτήσεις αρμοδίων υπηρεσιών (όπως το δασαρχείο) να διαπιστώσει τυχόν τέλεση αδικημάτων”. Αυτό μάλιστα δεν είναι καν είδηση, αλλά μια στοιχειώδης γνώση που την αποκτά ο φοιτητής της Νομικής στο πρώτο εξάμηνο, ότι δηλαδή ο Εισαγγελέας δεν έχει αρμοδιότητες ακυρωτικού χαρακτήρα επί διοικητικών υποθέσεων, κάτι που έχουν μόνο το Διοικητικό Πρωτοδικείο – Εφετείο και φυσικά το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δ.Π