Δεν απαντά επί της ουσίας η ΔΕΥΑ Αγρινίου για τις συνεδρίασεις

Ξαφνικά η παράταξη της κ. Σταρακά θυμήθηκε τις εναλλακτικές μορφές συνεδριάσεων, απαντά η ΔΕΥΑ Αγρινίου στην παράταξη “Αγρίνιο Μπορείς” που διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι το ΔΣ της ΔΕΥΑ Αγρινίου συνεδριάζει μόνο δια περιφοράς και όχι με τηλεδιάσκεψη. Η ΔΕΥΑ Αγρινίου δεν απαντά επί της ουσίας, αλλά καταλογίζει στην μείζονα αντιπολίτευση ανυπαρξία θέσεων και απόψεων και συνεχή λασπολογία.

Αναλυτικά η απάντηση της ΔΕΥΑ :
Η ΔΕΥΑΑ πιστή στους προγραμματικούς της στόχους, προχωρά στην δημοπράτηση έργων συνολικού ύψους περί τα 35 εκατομμύρια ευρώ (λχ, αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης Αγρινίου, εγκατάσταση δικτύου αποχέτευσης Μακρυνείας, αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης Μακρυνείας) που θα λύσουν προβλήματα δεκαετιών και θα βελτιώσουν έτει περαιτέρω, το επίπεδο διαβίωσης των δημοτών.

Θέτει σε λειτουργία έργα όπως η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού, την εγκατάσταση δικτύων αποχέτευσης Αγγελοκάστρου & Λεπενούς. Ενώ σχεδόν καθημερινά υλοποιούμε επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης και παρεμβάσεις, με ιδίους πόρους, δίνοντας λύσεις σε τοπικό- κοινοτικό επίπεδο.Επισημαίνεται οτι μόλις πρόσφατα η ΔΕΥΑΑ κατάφερε να είναι ο μοναδικός αυτοδιοικητικός φορέας (από όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος) που επέτυχε να ενταχθεί για χρηματοδότηση η εκπόνηση Σχεδίου Ασφάλειας Νερού και Masterplan ύδρευσης διασφαλίζοντας έτσι στο μέλλον την ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση των υπηρεσιών της.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε την ανακοίνωση της παράταξης “Αγρίνιο μπορείς”, περί των δια περιφοράς συνεδριάσεων ΔΣ της ΔΕΥΑΑ. Θα μπορούσε να εκληφθεί ως αστείο, αφού μετά από 15 μήνες συνεδριάσεων δια περιφοράς, λόγω υγειονομικών περιορισμών, ξαφνικά η παράταξη της κ. Σταρακά θυμήθηκε τις εναλλακτικές μορφές συνεδριάσεων. Προκαλεί όμως μόνο θλίψη, αφού τα μέλη ΔΣ της παράταξης της, το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι πλήρη ανυπαρξία θέσεων και απόψεων, συνεχούς λασπολογίας και απόλυτη ασυνέπεια ακόμα και όσον αφορά τον χρόνο ψήφισης των θεμάτων των ΔΣ, αφού κάθε φορά πρέπει να τους αναζητούμε στις ημέρες και ώρες που τους εξυπηρετούν και όχι της πρόσκλησης.

Προφανώς η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα, το μόνο όμως που επιτυγχάνουν είναι η προβολή της γύμνιας και ανυπαρξίας τους.