Λόγια λόγια λόγια…λόγια ψεύτικα

Εκεί που πας να ανακάμψεις και θες με όλη σου την δύναμη να πιστέψεις τον Σαμαρά (ενώ το ξέρεις ότι σου λέει ψέματα) έρχονται οι διαψεύσεις απανωτές.

Πρώτος και καλύτερος τον διέυψευσε ο Υπ. Οικονομικών, ο Στουρνάρας, όσον αφορά την δήλωση του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, για το που θα μοιράσει το πρωτογενές πλεόνασμα (!) (που δεν ξέρουμε καν αν θα υπάρχει) “Δεν θα μπω στη συζήτηση αυτή γιατί δεν ξέρω αν θα έχουμε και πόσο θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα. Έχουμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση, που αφορά και το δημοσιονομικό κενό για τα επόμενα χρόνια. Αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα να πω τίποτε. Θα ήταν ανεύθυνο.”

Η δεύτερη διάψευση έρχεται από την Capital Economics η οποία χαρακτηρίζει “Άπιαστο όνειρο την ανάπτυξη για το 2014” ενώ παρουσιάζεται βέβαιη και για το 3ο δάνειο. “Παρά τη μικρότερη συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, 2013, υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες για το αν πράγματι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα“, σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Ben May, κορυφαίος αναλυτής της Capital Economics.

Τώρα τουλάχιστον αναμένουμε και τα επώδυνα μέτρα που θα μας έρθουν την διετία 2014 – 2016 κι ας το διαψεύδουν ο Στουρνάρας και ο Σαμαράς. Εξ΄αλλοθ ότι δηλώνει το δίδυμο της συμφοράς πάντα το αντίθετο γίνεται. Αν και τελευταία ο Στουρνάρας τις έκοψε τις πολλές μ@λ@κιες περί ανάπτυξης και εξόδου κλπ κλπ. Αυτός που δεν χαμπαριάζει και επιμένει ότι είμαστε σε καλό δρόμο είναι ο Σαμαράς…Σαν άλλος Δον Κιχώτης…

Γ.Κ.