Δικαστική απόφαση φέρνει τα πάνω κάτω στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών

Σε κίνδυνο τίθεται η διαδικασία της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών, ενός μέτρου στο οποίο έχει στηριχθεί η εξυγίανση του Δημόσιου Τομέα. Η Ολομέλεια του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που λειτούργησε ως δευτεροβαθμιο δικαστήριο, έκανε δεκτή την Τετάρτη την αίτηση αναστολής της διαπιστωτικής πράξης του νόμου 4127/13 «Εγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπροθέσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016». Την αίτηση είχαν καταθέσει εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με την απόφαση αυτή που έλαβε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, όπως σημειώνει το Capital.gr, ουσιαστικά αναστέλλεται για εύλογο χρονικό διάστημα η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στους εκπαιδευτικούς.Ουσιαστικά το δικαστήριο αναγνώρισε ότι το μέτρο εφαρμόστηκε χωρίς να αξιολογηθούν τα διοικητικά και τεχνικά προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων.

ΣτΕ: Μη νόμιμο το ΠΔ για την αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών

Παράλληλα, την Τετάρτη το ΣτΕ επέστρεψε στο υπουργείο Παιδείας το προεδρικό διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάτι το οποίο ουσιαστικά σημαίνει πως οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση θα κριθούν και εκείνοι με τους κανόνες που ισχύουν για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι με το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Τρίτη στη Βουλή, δόθηκε παράταση για την εκ νέου κατάθεση του Προεδρικού Διαταγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε ασχοληθεί μόνο με την τυπική λήξη της προθεσμίας.

Πηγή: iefimerida.gr