Έ-Χ-ασε δυο βαθμούς στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός

Ένα ματς που μόνο 0-0 θα μπορούσε να λήξει ήταν αυτό του Παναιτωλικού με τον Εργοτέλη. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, αλλά οι φάσεις ήταν πολύ λίγες και μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Παναιτωλικός πάντως έχασε δυο υπερπολίτιμους βαθμούς απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους…

Παναιτωλικός - ΕργοτέληςΚαλύτερος στο α’ ο Παναιτωλικός
Το ματς ξεκίνησε με ρυθμό και κύλησε στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναιτωλικό να είναι καλύτερος, να έχει την κατοχή της μπάλας και συνάμα τις φάσεις για να πετύχει κάποιο γκολ. Βέβαια, αυτές ήταν λίγες, ωστόσο οι Αγρινιώτες θα μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα σε κάποιες εξ’ αυτών.

Το σουτ του Μπόγιοβιτς στο 16′ δεν προβλημάτισε τον Αθανασίου, που μπλόκαρε, ενώ αυτό στο 20′ στην πορεία της μπάλας μέσα από την περιοχή κατέληξε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ του Εργοτέλη. Οι Κρητικοί επιχείρησαν να βγουν μπροστά σε μερικές περιπτώσεις, όμως δεν είχαν να δείξουν κάτι το αξιόλογο στα πρώτα 45 λεπτά.Μάλιστα, οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να φτάσουν στην επίτευξη ενός τέρματος, με τον Κοιλιάρα να απομακρύνει την κεφαλιά του Μπόγιοβιτς πάνω στη γραμμή στο 32′. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τη φάση του 44′, όπου ο Αθανασίου δεν μπόρεσε να κόψει τον Καμαρά, που γύρισε από πλάγια για τον Μπελόν, με το σουτ του τελευταίο να μη βρίσκει δίχτυα.

Ανέβηκε ο Εργοτέλης στο β
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε πολύ στο β’ με τον Παναιτωλικό να διατηρεί την κατοχή, αλλά τον Εργοτέλη να περιορίζει σημαντικά τους Καμαρά και Μπόγιοβιτς, κάνοντας το σημαντικότερο βήμα για να «κλειδώσει» τον πόντο. Στο 53′ οι γηπεδούχοι απείλησαν με δυνατό μακρινό σουτ του Ζούνιορ, με τον Αθανασίου να πετάγεται και να διώχνει σε κόρνερ. Στο 57′ ο Γκάλο έκανε τη σέντρα και ο Μπόγιοβιτς έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να «κλέψουν» το ματς: ο Ρομάνο με πολύ καλή κάθετη μπαλιά βρήκε τον Αναστασάκο που έφυγε μόνος του, αλλά ο Ράφαελ βγήκε σωστά, του έκλεισε το οπτικό πεδίο και ο επιθετικός του Εργοτέλη πλάσαρε άουτ.Αμέσως μετά ο Καμαρά τροφοδότησε τον Μπακάκη στον άξονα, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι δύο προπονητές άρχισαν να κάνουν τις κινήσεις τους στη «σκακιέρα», με τον Μάκη Χάβο να ρίχνει στη μάχη τους Δάρλα και Καλογέρη και τον Πετράκη στη συνέχεια να ενισχύει το κέντρο με Πελέ και Δωματά.

Ωστόσο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά μετά την ευκαιρία του Αναστασάκου, η άμυνα του Εργοτέλη κατάφερε να περιορίσει τη δράση των Μπόγιοβιτς και Καμαρά, οι οποίοι προς το τέλος είχαν «ξεμείνει» από βενζίνη. Οι Κρητικοί προσπάθησαν να πιέσουν περισσότερο αλλά χωρίς να ρισκάρουν ιδιαίτερα, οπότε το 0-0 ήταν το φυσιολογικό αποτέλεσμα…

Συνθέσεις ομάδων
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Γκάλο, Κούσας, Μελισσάς, Μπακάκης, Τζούνιορ, Σφακιανάκης (82′ Κουτσοσπύρος), Μπελόν (70′ Καλογέρης), Θεοδωρίδης (58′ Δάρλας), Καμαρά, Μπόγιοβιτς.

Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Τζανακάκης, Γιοβάνοβιτς, Σαρρής, Κοιλιάρας, Μπαντιμπανγκά (77′ Δωματάς), Κοζορώνης (70′ Πελέ), Καρντόζο, Χαντί, Ρομάνο (87′ Μπουχαλάκης), Αναστασάκος.