Πρέπει να κλείσουν για να πετύχει μια απεργία στο Αγρίνιο ;

Όσο και αν προσπάθησε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου Κ. Παπαθανασίου κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου του Συντονιστικού των Συνδικάτων του Αγρινίου να αμβλύνει τις εντυπώσεις η κριτική προς τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου ήταν σαφής. “Κάποιοι στο συντονιστικό” ανέφερε “είπαν πως δεν κλείνουν τα μαγαζιά τους” και στη συνέχεια αναρωτήθηκε «στα 4 μαγαζιά το ένα είναι κλειστό, γιατί δεν πρέπει να είμαστε μαζί;»

Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι για να πετύχει μια απεργία στο Αγρινίο μια τουλάχιστον από τις απαραίτητες προϋποθέσεις είναι ο Εμπορικός Σύλλογος να κλείσει τα καταστήματα τουλάχιστον για τις μια – δυο ώρες των συγκεντρώσεων. Αλλά αν ο Εμπορικός Σύλλογος έχει μια κάποια ευθύνη, ευθύνη και μάλιστα περισσότερη έχει και ο κόσμος, γιατί μπορεί κάλλιστα να πάει για μια – δυο ώρες στη συγκέντρωση και αφού πια έχει τόσα λεφτά και δεν βαστιέται, να ξεχυθεί για shopping therapy…

Αλλη μια παράμετρος βέβαια είναι και ο κλάδος αναψυχής και εστίασης…. Έχει υπάρξει στο παρελθόν απεργία στο Αγρίνιο με τα καταστήματα κλειστά και τις καφετέριες ανοιχτές. Προσκύνημα στα καφέ! Και εδώ την ευθύνη έχει και ο κλάδος και ο κόσμος.